Societat

La contra

La nevada més fotografiada

Llançà va inaugurar ahir una exposició de fotos de la nevada del vuit de març, i a l'Escala es podrà veure a partir d'avui un audiovisual que commemora l'efemèride

La gran nevada del vuit de març de l'any passat encara està molt present a la retina de tots, sobretot per les greus afectacions que va tenir a les comarques gironines, però també per les imatges curioses que va deixar a la demarcació. I ho estarà per molt de temps, no només perquè aquell fenomen meteorològic costarà d'oblidar sinó també perquè segurament ha estat una nevada de les més fotografiades de la història i qui més qui menys guarda alguna instantània dels paisatges emblanquinats i de les incidències que va provocar. Precisament, l'Ajuntament de Llançà i el de l'Escala han aprofitat aquesta circumstància per muntar exposicions per commemorar aquella efemèride. El que han fet és recollir fotografies que han fet els veïns dels dos municipis alt-empordanesos i exposar-les perquè tothom les pugui veure. En els dos casos es recullen instantànies espectaculars, de la neu al peu de la platja que va crear uns paisatges molt poc habituals a la Costa Brava.

En el cas de Llançà, el consistori va inaugurar ahir al vespre una mostra d'una cinquantena d'imatges a l'entrada de la Casa de Cultura del municipi. L'exposició recull les instantànies que van fer els veïns de Llançà i que l'Ajuntament ha recollit durant diverses setmanes i que ara exposarà fins al pròxim 20 de març. És una mostra “d'alta qualitat i amb un gran valor paisatgístic”, destaca l'Ajuntament, sobre el recull de postals casolanes d'aquell dia històric per a molts dels municipis gironins.

Abans, ho va fer l'Ajuntament de l'Escala, que va exposar per Setmana Santa més d'un centenar de fotos de la població empordanesa coberta de neu a l'Alfolí de la Sal. Ara, el consistori escalenc ha decidit muntar un audiovisual anomenat La nevada que ens va deixar a les fosques, obra de David Falgàs i Robert Carmona que recull més imatges d'aquella nevada. Es fa coincidir amb el primer aniversari d'aquell fenomen meteorològic.

La projecció d'aquest audiovisual, que guarda alguna sorpresa, es podrà veure en el marc d'una mostra de fotografies del paisatge i els monuments de l'Escala que ha muntat l'Ajuntament en col·laboració amb els grups de la xarxa social Facebook Visca el poble de l'Escala i Enamorats del paisatge marítim de l'Escala. L'Escala de tots es podrà veure fins al dia 20 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA