Societat

Boi Ruiz garanteix que no hi haurà més retallades de les ja anunciades

El conseller de Salut subratlla que el pla d'ajust posat en marxa pel seu departament “mantindrà la qualitat de l'atenció sanitària”

ERC augura que el pla de xoc del govern portarà a un “camí sense retorn” que farà que la sanitat pública “funcioni malament”

El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assegurat avui que ja ha fet “tots els anuncis” de retallades en aquesta matèria, i que per tant “no n'hi haurà de noves”.

El titular de Salut ha aprofitat una pregunta formulada per l'exconsellera Carme Capdevila (ERC) a la sessió de control al govern català per destacar que el “rigor pressupostari” és l'única manera de garantir la viabilitat del sistema sanitari públic.

Ruiz ha justificat al parlament català la necessitat d'adaptar els recursos dels que disposa el govern català a les despeses, i ha subratllat que el pla d'ajust posat en marxa pel seu departament “mantindrà la qualitat de l'atenció sanitària”.

Precisament ahir, el departament de Salut de la Generalitat i representants dels metges catalans van acordar crear una taula d'experts per adequar el pla de sostenibilitat del sistema sanitari a les necessitats clíniques i assistencials.

De la seva banda, la diputada d'ERC ha augurat que el pla de xoc del govern portarà a un “camí sense retorn” que farà que la sanitat pública “funcioni malament” i que les persones que s'ho puguin permetre acabin acudint a la sanitat privada.

De la seva banda, la diputada d'ICV-EUiA Laia Ortiz s'ha desmarcat de la retallada “quantiosa” anunciada pel govern i ha reprotxat a l'executiu que negui que la qualitat del servei empitjorarà a la vegada que anuncia ajustos profunds en el sistema.

L'allargament de les llistes d'espera per operar-se, el descens de la inversió pública en sanitat o la reducció de la despesa farmacèutica han estat algunes retallades que han esgrimit ERC i ICV-EUiA per avalar la seva tesi que el sistema públic de salut sortirà perjudicat de la gestió del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA