Societat

Problemes en una tercera central nuclear japonesa

La planta registra incidències en el seu sistema de refrigeració

Un dels dos motors dièsel del circuit no està operatiu, però l'altre continua funcionant i no es tem que hi hagi perill de sobreescalfament

La planta nuclear de Tokai, a la prefectura d'Ibaraki, a uns 120 km al nord de Tòquio, experimenta problemes en el sistema de refrigeració del reactor a conseqüència del terratrèmol del passat divendres, segons ha informat l'agència japonesa Kyodo.

Es tracta de la tercera central nuclear del Japó, al costat de les de Fukushima i Onagawa, que registra algun tipus d'incident després del fort sisme del divendres, que va arribar una magnitud de 8,9 graus en l'escala Richter i va devastar amb un tsunami la costa nord-oriental del país.

La companyia Japan Atomic Power, operadora de la central nuclear de Tokai, ha assegurat que el sistema de refrigeració està en funcionament, encara que ha reconegut que un dels dos motors dièsel que fan moure el circuit no està en marxa.

Anteriorment, les autoritats locals havien declarat que des de la planta havien informat que el sistema no funcionava, però més tard s'ha aclarit que aquest havia s'havia aturat automàticament, igual que la resta de la central, tot just després de produir-se el violent terratrèmol del divendres i que ara funciona correctament.

El govern de la prefectura d'Ibaraki ha confirmat que un dels motors del circuit de refrigeració està operatiu, per la qual cosa no es preveu que hi hagi perill de sobreescalfament del reactor nuclear.

El sisme devastador d'aquest divendres 11 de març va provocar l'apagada automàtica d'onze de les 51 centrals nuclears que hi ha a Japó. En una d'elles, la de Fukushima, el nivell de radioactivitat s'ha elevat per damunt del permès i hi ha un gran temor a una fusió del nucli en algun dels reactors, a causa d'un bloqueig en el seu sistema de refrigeració.

El govern nipó ha assegurat que els esforços se centren a rebaixar la temperatura de dos dels sis reactors d'aigua en ebullició de la central, l'1 i el 3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca