Societat

Els sindicats rebutgen les propostes d'Ensenyament i veuen difícil un acord

Les centrals creuen que Rigau vol que el professors treballin més i cobrin menys

La conselleria assegura que no es farà fora a cap professor

Els sindicats han rebutjat frontalment les propostes que ha fet avui la consellera Irene Rigau per estalviar recursos en l'ensenyament públic. Unes mesures que, segons la portaveu del sindicat d'USTEC-STEs, Rosa Canyadell, són “decebedores i no acceptables”.

La portaveu d'ensenyament d'UGT, Roser Font, ha alertat que “serà difícil” que els sindicats puguin acceptar aquestes mesures i que per tant es pugui arribar a un acord.“Les restriccions no haurien d'afectar el sistema educatiu”, ha afegit.

Els sindicats creuen que Rigau només vol que “el professorat treballi més i cobri menys” i afirmen que aquesta no és una bona solució per sortir de la crisi econòmica.

A més, asseguren que les mesures proposades per la conselleria suposaran que 2.850 mestres interins perdin la feina, com ha advertit la portaveu d'ensenyament de CCOO, Montserrat Ros.

En la mateixa línia que els altres sindicats, Ros rebutja una reducció de pressupost quan el sistema educatiu patirà un augment d'entre 15.000 i 20.000 alumnes el curs vinent.

Després de la reunió de la mesa sectorial que s'ha celebrat aquest dilluns, sindicats i conselleria disposen de tres setmanes per negociar les propostes del departament i arribar a un acord a finals d'abril.

Els representants dels professors consideren que no disposen de tota la informació necessària per poder iniciar aquesta negociació per la qual cosa han demanat més informació a la conselleria i esperen reunir-se novament a finals d'aquesta setmana.

Mantenir la plantilla

Per la seva banda, la conselleria ha respost als sindicats que no farà fora cap professor. Segons fonts del departament d'Ensenyament han assegurat que no es farà fora cap mestre i han reiterat el compromís de l'administració de mantenir la plantilla docent actual. La consellera Irene Rigau ha explicat en roda de premsa que una part dels professors que impartien la sisena hora continuaran fent-ho als centres on es mantingui i la resta seran recol·locats al sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA