Societat

Salut assegura que la resta d'Espanya haurà de realitzar els mateixos ajustos que Catalunya

El director del Servei Català de la Salut insisteix que l'ajust és totalment necessari per garantir la viabilitat del sistema

Josep Maria Padrosa considera que totes les comunitats autònomes a excepció de Galícia i el País Basc tenen “molt assumit “que cal fer un ajust

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha assegurat aquest dijous que la resta de comunitats autònomes d'Espanya, a excepció de Galícia i el País Basc, hauran de realitzar la mateixa configuració que ara fa Catalunya i que han provocat multitud de protestes en el sector sanitari.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, ha explicat que durant una reunió amb la resta de directors de salut d'Espanya, celebrada a Madrid, aquests li van preguntar quines mesures estava adoptant la Conselleria i com ho estava fent.

“Alguns amb un to molt pessimista perquè sabien que no repetirien (en el càrrec) i altres molt interessats” a la configuració, ha puntualitzat Padrosa, per evidenciar d'aquesta manera que Catalunya comptarà necessàriament amb la complicitat d'altres comunitats en un futur pròxim.

El director del CatSalut ha defensat que, menys Galícia, que ja ha pres mesures, i País Basc, que gaudeix d'una altra conjuntura econòmica, la resta de comunitats té “molt assumit “que cal fer un ajust.

Padrosa ha insistit que l'ajust és totalment necessari per garantir la viabilitat del sistema, i ha precisat que la crisi econòmica ha provocat una caiguda dels ingressos del 13%, fins als nivells de 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.