Societat

Artur Mas, rebut amb una cassolada a Tortosa

Uns 60 treballadors de la sanitat protesten contra les mesures d'austeritat durant la visita del president de la Generalitat a la fira Expoebre

Els sindicats denuncien que a l'hospital Verge de la Cinte les retallades ja s'estan aplicant

Més de 60 treballadors sanitaris han rebut aquesta tarda a Tortosa al president de la Generalitat, Artur Mas, amb una forta xiulada i una cassolada en protesta contra les retallades previstes a la sanitat pública.

Aprofitant la visita que ha realitzat avui el president català a la fira Expoebre que se celebra a la capital del Baix Ebre, un grup d'una seixantena de professionals de l'Institut Català de la Salut (ICS), la majoria dels quals treballadors de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, han rebut Mas amb una pancarta on es podia llegir: “No a les retallades de la sanitat pública”.

Mas ha entrat al recinte firal sense ni tan sols mirar els manifestants, convocats pel sindicat CATAC. Poc després, però, ha refet els seus passos i ha mantingut una breu conversa amb quatre representants sindicals. La presidenta de la Junta de Personal, María José Codonyer, ha explicat als mitjans de comunicació després de la trobada que Mas els ha dit que “falten diners i d'algun lloc han de sortir”.

Retallades en marxa

Tot i l'anunci del govern d'endarrerir alguns ajustaments fins després de les pròximes eleccions municipals del 22 de maig, els sindicats representats al Verge de la Cinta denuncien que aquestes retallades ja s'han començat a notar a l'hospital tortosí.

Segons ells, ja s'han tancat 42 llits aprofitant el descens de l'activitat sanitària per les vacances de Setmana Santa i no està previst que es tornin a obrir, com a mínim, fins el pròxim 1 de maig.

A més, els sindicats han explicat que s'han deixat de fer intervencions quirúrgiques a les tardes, i es tem que els 72 contractes que expiren a final de juny no es renovaran.

Després de la protesta, Mas ha visitat la 67ena edició de la fira multisectorial Expoebre. El president de la Generalitat presidirà aquest vespre la IV Nit de l'Empresari, organitzada per l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre i lliurarà els guardons i diplomes d'aquesta entitat en reconeixement a l'èxit professional de les empreses de les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat