Societat

Puig veu “millorable” la coordinació dels Mossos i la Guàrdia Urbana de divendres

El conseller d'Interior reitera que durant l'operació ‘neteja' de la plaça Catalunya “es va esgotar al límit la possibilitat de fer-la de forma tranquil·la”

Assegura que dins l'acampada hi ha persones del moviment “antisistema i okupa” que aprofiten a protesta per “pervertir la convivència i generar crispació”

“Mai he volgut desallotjar els indignats. Mai, fins ara”

El conseller de l'Interior, Felip Puig, ha tornat aquest dimarts als mitjans de comunicació per donar explicacions sobre l'operació neteja de divendres passat a la plaça Catalunya. En aquest cas, a TV3, Puig ha fet referència als possibles errors de l'operatiu policial i a la descoordinació que hi va haver entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana divendres passat durant el desmantellament de l'acampada a la plaça de Catalunya. Puig ha assegurat que es podria “millorar” la coordinació entre els dos cossos policials i que per això revisaran tot l'operatiu i els possibles problemes que s'hi van produir.

Amb tot, Puig ha considerat que “no és positiu obrir un conflicte sobre la descoordinació policial” perquè “prou difícil” va ser pels Mossos, la Guàrdia Urbana i les brigades de neteja de l'Ajuntament de Barcelona.

Puig ha reiterat que “mai”, des del 15 de maig que va començar l'acampada, es va plantejar desallotjar. “Mai he volgut desallotjar els indignats. Mai, fins ara”, ha afirmat.

La intenció del govern català, segons ha explicat el titular d'Interior, és fer una nova llei de la policia catalana i de la policia local per millorar la coordinació i evitar la duplicació de cossos i actuacions.

Puig ha insistit que pensa que no es va “equivocar” prenent la decisió de desmantellar el campament per qüestió d'higiene i seguretat pública.

Puig ha tornat a carregar contra el “debat clarament mediatitzat” i ha lamentat que només es difonguin una part de les imatges del que va passar divendres durant la càrrega policial, ja que segons ha dit enlloc es veu les agressions que van patir els Mossos. “No hi ha imatge del trencament del menisc d'un mosso o de la luxació cervical que va patir un agent quan se li va tirar una garrafa d'aigua de 5 o 10 litres”, ha explicat.

Puig considera que dins del moviment dels indignats hi ha presència representants de la “dinàmica antisistema i okupa”, alguns dels quals, segons ha dit, s'han convertit “en portaveus més o menys anònims”. Són gent que “aprofiten els moviments populars per pervertir la convivència i generar crispació i confrontació”, ha remarcat Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.