Societat

Xàtiva analitza la violència de gènere a la vila

La Comissió local estudia les xifres obtingudes durant els primers mesos de l'any 2011

La tendència s'hi veu a la baixa i hom pensa que ha tingut a veure l'augment de dotació

Anualment, la comissió contra la violència de gènere d'aquesta localitat d ela comarca de la Costera, celebra dues reunions, la primera d eles quals ha tingut lloc darrerament i s'ha estudiat la realitat de les xifres.

En aquesta ocasió s'observa una millora en una sèrie d'aspectes que van des de l'augment dels recursos humans i materials fins a la incorporació de nous serveis a la xarxa de recursos d'atenció a les víctimes de violència de gènere i un augment en l'ús de registres i bases de dades.

També han estat significatives, les campanyes de coeducació com a eina imprescindible per a prevenir futurs casos de violència de gènere, ja que segons les estadístiques de violència, fins a maig de 2011, a Xàtiva s'observa una tendència a la baixa en les edats de les víctimes.

El nombre total de dones que han interposat una denúncia durant el 2011, han estat 14. D'aquest conjunt, 13 han denunciat agressió i 4 per incompliment de mesures. Del global de denunciants, 12 són nacionals i 2 estrangeres. La nacionalitat dels agressors s'hi corresponen a 8 nacionals i 6 estrangers.

Les edats de les víctimes se situen entre la tramada dels 18 al 40 anys. Cal afegir, però que en l'actualitat, el nombre de dones amb teleassistència mòbil suma un total de 5.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.