Societat

La presidenta del PP demana al govern educació bilingüe per al seu fill Manuel

S'ha sumat així, a la iniciativa promoguda per Convivència Cívica Catalana, que avui ha lliurat a la conselleria 500 sol·licituds similars d'altres pares

La instància presentada sosté que l'única llengua vehicular d'ensenyament és el català, i que això és “contrari al que estableix la Constitució”

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat aquest divendres una instància a la seu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat en què reclama a la consellera Irene Rigau que el seu fill Manuel pugui rebre “un ensenyament bilingüe”.

Sánchez-Camacho s'ha sumat així a la iniciativa promoguda per l'entitat Convivència Cívica Catalana, que avui ha lliurat a la conselleria 500 sol·licituds d'altres pares idèntiques a la registrada per la líder del PP.

Alícia Sánchez-Camacho demana que el seu fill, que ara té 4 anys i el proper curs farà P-5, rebi l'escolarització en “les dues llengües oficials”, castellà i català, de manera “proporcionada i sense desequilibri entre elles”, quan cursi primària.

Tant Sánchez-Camacho com el president de Convivència Cívica Catalana han exigit al govern que compleixi cinc sentències del Tribunal Suprem que, segons subratllen, obliga a garantir una educació “bilingüe” als escolars.

La líder del PP ha recordat que lliurava aquesta instància com a màxima representant del seu partit a Catalunya, però també “com una mare més” que vol que el castellà també sigui llengua vehicular a Catalunya.

Així mateix, ha animat a altres pares catalans a presentar instàncies a la consellera d'Ensenyament perquè el model lingüístic que s'aplica a les escoles catalanes sigui “reflex del que passa al carrer”.

D'altra banda, preguntada per si condicionarà la seva abstenció als pressupostos de la Generalitat per al 2011 a què es mantingui la sisena hora, ha subratllat que quan un negocia “no pot establir condicions”.

Malgrat “l'austeritat” a què obliga la situació actual de les finances de la Generalitat, Sánchez-Camacho ha defensat mantenir com a mínim “un any més” la sisena hora en l'educació catalana.

La instància presentada avui sosté que l'única llengua vehicular d'ensenyament és el català, i que això és “contrari al que estableix la Constitució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP
Tot Recordant

Jacqueline Kennedy, la primera dama més jove de la història dels Estats Units