Societat

Uns 1.800 mossos, pendents de les carreteres durant aquest cap de setmana llarg

L'operació sortida coincidirà amb la revetlla de Sant Joan i la Patum de Berga

S'establiran 69 punts de control d'alcoholèmia a tot el país

La coincidència, aquest dijous, de la revetlla de Sant Joan amb el principi d'un cap de setmana llarg i familiar –el 22 de juny acaba l'escola– i amb la Patum de Berga fa preveure un destacat augment del nombre de vehicles a les carreteres pel 23 de juny, possiblement el dia menys indicat per desplaçar-se en cotxe. Prop de 1.800 mossos vetllaran per la seguretat a tota la xarxa viària catalana durant el cap de setmana llarg, però especialment el dia de la revetlla, en què es fixaran 69 punts de control d'alcoholèmia a tot el país i s'establiran diverses mesures de regulació de la circulació per tal de garantir la mobilitat a les vies, com ara els cons de sentit de la circulació.

El Servei Català de Trànsit calcula que, entre el 23 i el 24 de juny, sortiran uns 500.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona, “una gran mobilització”, va remarcar el conseller d'Interior, Felip Puig, que va exigir “responsabilitat” als conductors durant la revetlla. En aquest sentit, el conseller va explicar que la matinada del dia de Sant Joan sempre se supera la mitjana de positius per alcoholèmia de la resta de l'any, i va insistir en la necessitat de “no relaxar-se” al volant.

A part dels mossos, en el dispositiu de la revetlla també hi participaran més de 1.100 bombers, a banda de centenars de voluntaris, els serveis d'emergència i Protecció Civil. El conseller, que va admetre que amb les darreres pluges s'ha “endarrerit” l'inici de la campanya forestal, va demanar als ciutadans que vagin en compte a l'hora de llançar petards, i va recordar que “no es poden tirar a prop de zones boscoses” encara que estiguin en una urbanització. En les darreres setmanes, el servei de Protecció Civil ha difós diversos consells per a la revetlla a través de les xarxes socials.

“Encara és massa recent el record de la tragèdia de l'any passat”, va dir Puig, que va tornar a apel·lar a la “responsabilitat” dels ciutadans.

500.000
vehicles
abandonaran l'àrea metropolitana de Barcelona entre el 23 i el 24 de juny, segons les previsions de Trànsit.
1.200
actuacions
de control d'alcoholèmia i droga, de velocitat i de casc faran els Mossos durant el cap de setmana llarg.
7
per cent
dels conductors van donar positiu en alcoholèmia en la revetlla del 2010, quan la mitjana habitual és d'un 4%.

Evitar dijous i diumenge al vespre

El Departament d'Interior va demanar ahir als conductors que evitin sortir de l'àrea de Barcelona entre la tarda i el vespre de dijous, quan està previst que s'aglomerin més vehicles a la carretera i s'apliquin la majoria de mesures per “millorar” la mobilització, segons va assegurar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig. Amb vista a l'operació tornada, Puig també va requerir que no es torni a última hora del dia per evitar les grans cues als accessos de la capital catalana.

L'AP-7, l'A-2, la C-31 i la C-32 són les vies en què es preveu que hi haurà més volum de trànsit, tant en sentit sud com en sentit nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 13ena Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa