Societat

La Patum rebrà més visitants en coincidir amb la revetlla

S'espera que el dia àlgid sigui el dissabte

Per evitar aldarulls s'ha millorat el dispositiu de seguretat

És poc casual que Sant Joan i la Patum coincideixin en el temps, per això és més que probable que enguany Berga absorbeixi més visitants dels que habitualment ja arriben a la ciutat en aquestes dates. El regidor de la Patum de Berga, Jaume Vima, explicava que les previsions del consistori són que hi hagi molta gent. Per això han millorat el dispositiu de seguretat dividint la ciutat en quatre zones, cadascuna amb els seus efectius policials. Tanmateix, no saben si la gent començarà a arribar el mateix dia de la revetlla o més tard. “El que està clar és que a Berga la revetlla s'iniciarà a la matinada, quan hagi acabat la Patum completa”, puntualitzava Vima.

Com cada any, la Patum començarà, demà passat al migdia, amb el tabaler i els quatre gegants, seguits dels 21 salts davant de les autoritats. Dijous hi ha Patum completa a la plaça de Sant Pere. Dissabte és un dels dies que Berga nota l'afluència de gent als seus carrers i al vespre es fan els 18 salts davant dels domicilis dels administradors. “Com més gent vingui, més lents seran els actes, però es faran igualment”, assegurava Vima. Diumenge, l'últim dia, també hi ha Patum completa: “Aquesta sí que és per als incondicionals, ja que aquest dia tota la gent que no és de Berga ja ha marxat”, reconeixia el regidor. La Patum no s'ha escapat de les retallades i ha suprimit el castell de focs, “que no era un acte tradicional i costava 12.000 euros”, sentencia Vima.

LA FRASE

No hi haurà castell de focs perquè no és un acte tradicional
Jaume Vima
Regidor de la patum


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90