Societat

La població a la demarcació baixa al mateix temps que ho fa la immigració

Les dades estadístiques d'aquest 2011 recullen que actualment a la demarcació de Girona han marxat més persones que les que han arribat

La demarcació de Girona continua perdent habitants, segons constaten les darreres dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). El dia 1 de juliol d'aquest 2011 es van comptabilitzar un total de 725.719 habitants: 740 menys, segons les dades que el mateix organisme va fer públiques l'1 de juliol del 2010, quan se'n van enregistrar 726.459. Aquesta tendència s'arrossega des del 2009, quan es van comptabilitzar 728.834 habitants, és a dir, 3.115 més que el juliol del 2011.

No són aliens a aquesta pèrdua d'habitants els moviments migratoris que s'han produït, especialment en el primer semestre del 2011, una temporada en la qual han marxat moltes més persones que no pas les que han arribat.

En aquest aspecte, les xifres també són clares. Segons les dades de l'INE, en els primers sis mesos d'aquest any han arribat a les comarques gironines un total de 6.222 persones, mentre que n'han marxat un total de 9.575. La diferència, doncs, és d'un saldo negatiu de 3.353 persones.

La cosa canvia quan es mira per sexes: la majoria dels qui han marxat són homes, amb una xifra de 5.841, i les dones que han optat per abandonar les comarques gironines han estat 3.734.

Més igualades estan les xifres amb els que han arribat aquest any, que han estat 3.215 homes i 3.007 dones.

Aquesta tendència, pel que fa a la gent arribada de nou, presenta una disminució que arrenca del 2009. Durant tot l'any van arribar 13.063 persones; i el 2010 ja van baixar fins a les 12.301. Ara, en aquests primers mesos, ens situem més o menys a la meitat que el 2010, però, cal tenir en compte que és ara quan creix el nombre de contractacions, bàsicament pel sector turístic i la campanya d'estiu.

Tot apunta que en el que resta d'any el nombre de gent que optarà per traslladar-se a les comarques gironines anirà en descens. Les xifres i la tendència també es manifesten en relació amb anys anteriors amb la gent que opta per marxar. El nombre de persones que ja ho han fet en aquest any 2011 proporcionalment és molt superior a tots els qui van marxar el 2009 (14.629) i el 2010 (11.756), tenint en compte que el còmput actual només és de mig any.

LA XIFRA

-3.353
És el saldo des de principi d'any pel que fa a persones que han arribat i que han marxat.

Les dades coincideixen

Segons les dades de l'INE, hi ha una coincidència clara entre la davallada d'habitants a les comarques gironines i les tendències dels fluxos migratoris. De les xifres es desprèn d'una manera clara que el nombre d'habitants que s'han anat perdent des del 2009 fins al primer semestre del 2011 coincideix clarament amb el nombre de gent arribada de fora i els qui han marxat, amb una tendència inequívoca a favor dels segons. La coincidència no és tan sols aritmètica, sinó que té uns components molt més complexos. La crisi, en aquest cas, és evident que hi fa de les seves. La davallada de la construcció ha deixat sense feina molta gent que va venir de fora i que va trobar en aquest sector el seu recurs econòmic. Si a això hi sumem que la prestació per l'atur i les ajudes posteriors també tenen data de caducitat, és evident que ara per ara, per un immigrant, la cosa es posa crua. És curiós que la majoria que marxen són homes sense rels al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens