Societat

lluita contra el ‘top manta'

Protesta dels paradistes del passeig marítim de Coma-ruga pel ‘top manta'

Els manifestants diuen que a la zona on estan instal·lats s'hi agrupen més de 300 venedors sense autorització

Denuncien una baixada d'ingressos del 60%

Plantar cara amb més fermesa a la venda al carrer no autoritzada. Aquest és el reclam que van fer ahir una vintena de paradistes d'un mercat del passeig marítim de Coma-ruga que es van reunir a la una del migdia davant les portes de l'ajuntament del Vendrell amb l'objectiu d'expressar el seu malestar per la multitud de venedors del top manta que comercialitzen els seus productes exactament a la mateixa zona que ells. En arribar al consistori, els manifestants, que anaven acompanyats de veïns que els donen suport, van exhibir durant uns minuts dues pancartes on es llegia “Coma-ruga=vergonya” i “Prou top manta”. Just a continuació, totes les persones concentrades van entrar a les dependències municipals, on van fer una reunió per posar sobre la taula les seves queixes. En la trobada, entre d'altres, hi va prendre part l'alcalde actual, Benet Jané (CiU); el socialista Martí Carnicer –que en els dos darrers anys d'aquest mandat agafarà el relleu en el càrrec a Jané–; el cap de la policia local del Vendrell, Jordi Altarriba, i el seu homòleg en els Mossos d'Esquadra de la capital del Baix Penedès, Octavio Jesús Ruano.

Els afectats van comentar que ja fa cinc anys que pateixen el top manta i van considerar que el problema s'hauria d'haver atacat quan tan sols hi havia tres o quatre persones que es dedicaven a aquest negoci: “Tant si mana un partit com un altre, el fenomen persisteix. Com que no es fa pràcticament res per eradicar-lo, a Coma-ruga s'està detectant un efecte reclam, ja que cada vegada vénen més venedors perquè s'adonen que en aquesta localitat hi ha més permissivitat que en d'altres poblacions veïnes com ara Torredembarra i Cunit. Sense anar gaire lluny, dimarts passat en vam comptar 350!”. A més, la presidenta de l'Associació de Paradistes, María José Pino, hi va afegir que, per culpa de la competència deslleial que suposa aquesta activitat, el salari dels comerciants que a l'estiu s'instauren de manera legal al passeig marítim s'ha reduït entre un 60% i un 80% des del 2006 fins ara.

LA FRASE

Per tenir una parada al passeig, pago 500 euros entre el juliol i l'agost, però per al ‘top manta' és gratuït
María José Pino
Presidenta de l'Associació de Paradistes de Coma-ruga

Campanya en deu municipis

“Venda al carrer il·legal. Que no t'enganyin”. Aquest és l'enunciat d'uns tríptics que s'han editat des de la Generalitat i que es repartiran en municipis del litoral per recordar que tant la venda com l'adquisició de productes del top manta representen una conducta il·legal que pot ser sancionada d'acord amb les reglamentacions de cada localitat. La Delegació del Govern de Tarragona ja ha distribuït 90.000 fullets i 4.500 cartells entre el Vendrell, Calafell, Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cunit i Torredembarra. En el material s'insisteix que els productes del top manta no disposen de garanties oficials i que els venedors cometen un frau contra la hisenda pública perquè no generen impostos ni cotitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.