Societat

tarragonès

La Part Alta i el Serrallo volen espais per a la gent gran

Les dues zones més singulars de Tarragona continuen sense tenir llar de jubilats

El barri mariner ja té emparaulat un local, i per al nucli antic s'ha promès que es farà en una casa noble

El Serrallo i la Part Alta són, sens dubte, les dues zones de Tarragona que tenen més encant i que reben més visites durant tot l'any. Aquests dos barris, però, també tenen un alt índex de gent gran i amb mobilitat reduïda que troben a faltar un equipament llargament reivindicat: una llar de jubilats. Als veïns del nucli antic els diuen des de fa anys que disposaran d'un espai d'aquestes característiques quan estigui acabada la reforma de Ca l'Agapito, un edifici situat al cor de la Part Alta, el qual, al marge de donar resposta a les necessitats dels jubilats, també servirà de centre cívic i de lloc de recepció de turistes i visitants. El principal inconvenient és que l'equipament es finança amb fons del pla integral de la Part Alta, depenent de la llei de barris, i que té una pròrroga de quatre anys més. “Som el barri que té més jubilats i més gent gran de la ciutat, però ens haurem d'esperar vés a saber fins quan”, va lamentar el president de l'AV Part Alta, Manel Rovira, que desconfia que Ca l'Agapito pugui ser la seu de tants serveis com diu l'Ajuntament des de fa mesos. Rovira també va admetre que es va sentir molest quan, ara fa uns dies, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va inaugurar una llar en un barri de Ponent: “No em va agradar que digués que Tarragona tenia resoltes les mancances de llars de jubilats.” Per la seva banda, el portaveu de l'associació de veïns del Casc Antic, Francesc Garcia, també lamenta la falta d'un espai tan necessari; no s'acaba de creure que Ca l'Agapito sigui la solució i presenta propostes alternatives, com ara l'antic mercat del Fòrum, propietat de l'Ajuntament i ubicat al centre de la Part Alta, perquè s'habiliti.

LA FRASE

El local està escollit, però falta fer la compra i després tot el projecte. Ens cal urgentment
Ferran Diago
AV Serrallo

El barri mariner almenys ja té escollit local

Al Serrallo, de mil habitants, també fa anys que reivindiquen un espai per a unes dues-centes persones grans. En el ple del mes passat l'Ajuntament va aprovar una partida pressupostària per adquirir un local al carrer Espinach, que és el que havien escollit els veïns, per fer-hi la llar. La satisfacció és relativa perquè “encara no se n'ha fet la compra, falta tot el projecte i no sabem els terminis”, va explicar el president de l'AV Serrallo, Ferran Diago.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.