Bombers forma agents del cos per fer rescats en canals davant l'augment de serveis registrats en els darrers temps

El principal perill és que molta gent es banya en canals desconeixent la perillositat que això pot suposar per les baixes temperatures de l'aigua -entre 10 i 15 graus- i pel corrent -d'entre 4 i 6 km/h-, ha afirmat el sots inspector de Bombers a la regió de Lleida, Alex Espinosa. Els bombers es troben amb què, a priori, la gent veu menys perill en banyar-se en un canal que fer-ho en un riu motiu pel qual el sots inspector ha destacat l'enorme dificultat que suposa poder sortir d'un canal.

Bombers aconsella que en cas de veure alguna persona que ha caigut en un canal, en primer lloc, trucar al 112 i, després, facilitar el màxim d'informació possible, sobretot el nom del canal, el lloc concret on s'ha vist la persona, si aquesta està conscient o no, i el color de la roba, en cas de portar-ne. En canvi, el cos desaconsella llançar-se per ajudar alguna persona si no es disposa de la formació necessària per fer-ho.

A banda d'aquest curs que s'ha estat fent a Lleida, al canal de Seròs, Bombers té previst dur-ne a terme una desena més per la regió de Ponent tot i que també per altres zones de Catalunya properes a canals. A banda, està previst que també s'imparteixi formació pràctica en els respectius parcs de Ponent. Al setembre, els bombers que hagin efectuat aquests cursos en canals complementaran la seva formació en dues jornades de salvament en rius.

A part dels cursos, Bombers també ha adquirit material per una quinzena de parcs, els més propers a cursos fluvials, com ara armilles de seguretat, roba de neoprè, ganivets o cordes per facilitar als efectius del cos les tasques de rescat en punts d'aigua corrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.