El Tour obligarà a tallar al trànsit una quarantena de carrers de Girona

L'Ajuntament fa una crida a no agafar el cotxe el 9 de juliol per evitar un caos circulatori

Falten 20 dies perquè el Tour arribi a Girona, però el complex dispositiu viari que caldrà per a la prova ciclista ja està perfilat. Al tall de carrers tan importants com ara la Gran Via, Sant Francesc, Migdia, la plaça de Catalunya, Creu, Emili Grahit o la plaça dels Països Catalans entre les 10 del matí i les 2 de la tarda cal sumar-hi uns trenta carrers més que conflueixen en aquestes vies.

En aquest cas, es tallaran trams de carrers com ara la Salle, Lorenzana, 20 de Juny, Figuerola o Pare Claret, entre d'altres, que es transformaran en cul-de-sac entre les 10 i les 2. La regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, detalla que diversos barris «no estaran aïllats, però serà complex sortir-ne». Recomanen anar a peu i no agafar el cotxe aquell matí, sobretot perquè la caravana del Tour obligarà a suprimir prop d'un miler d'aparcaments al sector de la Devesa i la Copa. L'Ajuntament informarà barri per barri dels canvis d'aquell dia, i de les alternatives. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, creu que el ressò internacional que tindrà per a la ciutat el pas del Tour justifica els problemes viaris d'aquell matí. Cent agents de les policies municipals de Girona, Banyoles i Sarrià controlaran la seguretat i es faran servir 700 tanques.

LES RECOMANACIONS

Desplaçar-se a peu.
Evitar agafar el vehicle privat si es pot fer el recorregut a peu.
Consultar a la plana web de l'Ajuntament de Girona tots els canvis relacionats amb el trànsit.
Utilitzar el transport públic per desplaçar-se. Consultar els canvis que hi haurà en algunes línies el dia 9 de juliol.
Si s'arriba a la ciutat amb cotxe es recomana entrar per la banda sud i sud-oest, ja sigui per l'AP-7 o l'N-II.
Evitar l'entrada pel nord amb cotxe, ja que estarà tallat tot el sector de la Devesa i es preveuen cues al pont de Fontajau.
Es recomanarà aparcar a la UdG a Montilivi o al pavelló de Palau el cotxe i accedir al centre de la ciutat amb bus.
4.500
persones.
És el nombre de gent que segueix tota la caravana del Tour, ja siguin personal de la prova o periodistes. Les xifres parlen de 350 diaris acreditats, 250 fotògrafs, 90 ràdios, 90 televisions, unes 260 càmeres, 2.400 vehicles. Tot plegat, un petit món al voltant dels ciclistes que suposa que hi hagi representants de fins a 180 països en la gernació que segueix la prova ciclista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.