Societat

pallars sobirà

Posaran punts d'aigua per a bombers al Pirineu

El govern s'ha compromès a estudiar la possibilitat d'estendre al Pirineu la xarxa de punts de captació d'aigua per a bombers que es va crear a la Catalunya Central arran dels greus incendis que van tenir lloc fa uns anys. Ho va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat durant una visita al Pallars Sobirà, on va aprofitar per visitar la zona afectada per l'incendi de Gerri de la Sal, que va cremar prop de 400 hectàrees entre dijous i dimarts passat de manera simultània a altres incendis al Pirineu.

Veïns del nucli de Peramea, que van haver de ser desallotjats durant el primer dia d'incendi, van explicar al conseller que els bombers que van arribar al poble no van trobar cap lloc on agafar aigua. Van ser els veïns els que van portar l'aigua amb tonells i tractors propis, segons recull l'agència ACN. Segons els veïns, el poble es va salvar de ser consumit per les flames pels camps de conreu que l'envolten.

D'altra banda, el jutjat de la Bisbal d'Empordà va deixar ahir en llibertat provisional l'home de 63 anys detingut sota l'acusació d'haver provocat un incendi a Vilopriu. L'home es declara innocent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.