Societat

En defensa de la paraula i de la música

DES DE BORRÓ

Com cada any, l'Ajuntament de Ròtova és l'encarregat de llogar l'agrupació que toca a la processó de Divendres Sant. En condicions normals hauria de ser La Rotovense Musical la que acompanyara la festivitat de setmana santa. Així és com s'ha fet sempre. I més tenint en compte que La Rotovense és l'agrupació de músics del poble. Finalment, l'equip de govern optà per llogar músics de fora i prescindir de l'agrupació local.

Jo no sé si este fet, de portes enfora, pot veure's com normal. Ací, de totes totes, no ho és. La mateixa Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha lamentat profundament els fets. Evidentment, per saber què havia passat, vam posar-nos en contacte amb ambdues parts, per interessar-nos per esta situació que considerem que no és normal. L'Ajuntament havia volgut gastar-se 200 euros menys, un extrem que havia acceptat La Rotovense. I açò era tot. No sabíem els motius que havien portat el govern local a no llogar La Rotovense; aixi i tot, ens semblava ridícula i poc responsable la postura.

El PP local esgrimeix que la directiva de La Rotovense Musical no ha sabut negociar; que ha menyspreat l'Ajuntament per contestar tard, i apunta amb noms i cognoms contra persones concretes, com sol fer de tant en tant des del seu Facebook...

Bé, ara sabem que des de l'Ajuntament duien dies negociant i buscant bandes alternatives; i ara sabem, arrel de l'anunci de l'alcalde a un mitjà comarcal, que el PP va aprovar el passat febrer trencar relacions amb La Rotovense Musical.

Ja no es tracta que sempre parlem de la necessitat de recolzar la nostra gent, les nostres associacions, i que les empreses lloguen gent del poble. Ja no es tracta d'això solament. Nosaltres creiem que trencar les relacions amb les associacions de manera unilateral i sense motius mai pot ser la solució d'un govern. I encara diria més: encara que es cregueren carregats de tota la raó del món. Perquè en un poble com el nostre (de poc més de mil habitants), és fàcil, si es vol, arribar a acords. Tan fàcil com seure a parlar a una taula.

Ja veieu, no hem preguntat pels motius, perquè, tot i que els intuïsc, cap d'ells justifica una actitud com esta. No ens val l'argument de la majoria dels vots del PP; no ens val l'argument que l'associació “no sap negociar”, es tracta de la banda local, i el que fa és música; i el que hauria de fer en este cas el govern local és promocionar precisament la música i els músics locals. I per suposat, no caben les desqualificacions i el menyspreu mostrats des del partit que ostenta l'alcaldia.

Per tot això, demanem al PP que canvie l'actitud i que reconsidere la seua postura; demanem que no empren el govern local com un instrument per enfrontar, controlar i callar la gent; demanem que empren la paraula. No sé si açò, portes enfora, resulta estrany. Crec que és la ferramenta, ací i allà, més útil. I en un poble menut com el nostre, la manera més ràpida, pràctica i senzilla d'arreglar les coses. La paraula, per parlar; i per a deixar que la banda faça el que millor sap fer: música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.