El calendari i la crisi fan baixar les previsions d'ocupació pel pont als hotels

La festa de Sant Joan marca el tret de sortida del calendari estival per al sector hoteler, sobretot a la costa. I el fet que enguany caigui just a mitja setmana farà, de retruc, que l'inici oficiós de la temporada no fos ahir, sinó que es demori un parell de dies, fins demà. «L'any passat, en caure en dimarts, es va fer el pont i es van vendre paquets per tota la setmana, però enguany només seran estades de tres o quatre nits, del dia 24 al 27 o 28», explica M. Eugènia Arbó, presidenta de l'Associació d'Hotelers Salou-Cambrils-la Pineda, que aglutina 44.000 dels 52.000 llits que hi ha a la demarcació. Els efectes de la crisi, a més, també fan que «enguany les reserves vagin més lentes, ja que de fet cada cop arriben més tard perquè s'espera a última hora, i això genera intranquil·litat en el sector».

Durant la primera quinzena de juny, l'ens ha registrat una davallada del 10% en l'ocupació d'habitacions respecte al mateix període del 2008 –d'un 20% si es compten les pernoctacions (persones)–, una estadística que «probablement encara baixarà més» pels efectes del calendari. La mitjana de nits, així, ha baixat dels 5,6 dies de l'any passat als 4,5. La composició dels clients també ha canviat, ja que ara «la gent ve de més a prop», segons Arbó. La ràtio d'espanyols i francesos, així, ha crescut (un 5 i un 6% respectivament), i en canvi baixa el turisme britànic (10%) o el rus (1%). Dels que han vingut, un 64% són estrangers, respecte del 69% de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto