El Campus de Natura de Seròs ofereix cursos amb crèdits de lliure elecció per la UdL

El sisè Campus d'Estiu de Ciències de la Natura de Seròs recuperarà enguany els cursos amb crèdits de lliure elecció per la Universitat de Lleida, com es va fer els dos primers anys. Del 6 al 10 de juliol aquesta població del Segrià espera uns dos-cents participants als cursos que es faran a l'entorn de l'aiguabarreig dels rius Segre, Ebre i Cinca, per tal de difondre aquest espai. La majoria de cursos ja han posat el cartell de complert. En destaquen un de plantes i cosmètica natural, jardins de papallones o el de tractament digital de fotografies de natura. El Campus d'Estiu de Ciències de la Natura incorpora a més un curs de naturalisme subaquàtic a l'Alguer.

L'horari dels cursos es restringeix aquest any només al matí. A la tarda es farà el campus jove, destinat a que infants i joves descobreixin l'aiguabarreig i l'entorn natural de Seròs.

L'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha destacat la importància de que la Universitat de Lleida hagi reconegut el paper del Campus d'Estiu de Ciències de la Natura de Seròs incorporant-lo a les activitats de la seva Universitat d'Estiu. «Hem anat buscant complicitats, ja que el nostre territori necessita que se'l miri i les institucions s'hi girin, per això és molt bo que la UdL hagi volgut fer aquest viatge amb Seròs», ha dit Pena.

També l'Institut d'Estudis Ilerdencs participarà en dos dels cursos sobre patrimoni històric i natural. Les activitats es faran a l'institut de secundària de Seròs i al convent de l'Avinganya, que en un futur espera acollir el Centre d'Interpretació del Baix Segre.

El director del Campus, Guillem Chacón, ha destacat la participació en les últimes edicions dels joves i infants de la població, que per exemple, han cuidat durant tot l'any el jardí de les papallones creat en l'última edició. La inauguració del Campus es farà a Barcelona, al Museu Etnològic de Catalunya, amb una taula rodona sobre ètnia i biodiversitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.