Societat

Paiporta acull les IV Jornades de Bous al Carrer

Organitzades per la conselleria de Governació està prevista la participació de la policia local i penyes taurines de l'Horta i la Ribera

Diferents representants de localitats de les comarques de l'Horta i de la Ribera participaran dissabte 2 de juny en la quarta edició de les Jornades de Bous al carrer que organitza la conselleria de Governació, en aquesta localitat d ela comarca de l'Horta.

Unes jornades que tenen coma objectiu principal, assessorar sobre la celebració d'aquesta mena d'actes i de donar a conèixer la legislació vigent aplicable a esta activitat taurina que s'hi desenvolupa en alguns municipis valencians.

La trobada tindrà lloc a l'Auditori Municipal on, policies de la Generalitat i representants de la conselleria, aprofundiran en la regulació dels actes de bous al carrer, de les condicions de celebració i el seu desenvolupament.

Però a més d'això, està previst la resolució de dubtes d eles penyes i voluntaris i la potenciació d'una festa que, segons en quins cercles, està considerada “com a senya d'identitat del País Valencià” segons l'alcalde de la vila Vicent Ibor.

Paul McCartney en contra

Segons s'ha sabut, el mític cantant del grup els Beatles, considerat Lord al seu país orginari, ha mostrar el seu rebuig a aquesta mena de festa que se fonamenta sobre el patument dels animals, en la major part dels casos.

Quan a la celebració de la jornada, no es descarta que l'associació Assemblea Animalista, munte una performance a les portes de l'Auditori de Paiporta en coincidència amb el programa de la trobada.

M'ho diuen d'Ibor i no m'ho crec

Pere Rossell

Si he de fer honor a la veritat, no m'hi veig l'alcalde de Paiporta, presidint una trobada de taurins a l'Auditori del seu poble. No me'l veig, perquè sempre he pensa que, encara que en el seu partit no el tenen considerat amb el seu just valor, aquest polític, el considere com a una persona culta, amant dels animals i de les animalades (algunes de les quals les ha practicat en el desenvolupament del seu càrrec), respectuós amb les persones i allunyat de posicions fatxendes.

M'ho diuen d'Ibor i no el veig. Sempre he pensat que l'alcalde de Paiporta, es troba preocupat per la cultura en el seu ampli concepte i que aquesta qüestió de bous i de carrer, no el tenen molt per la llavor. Trobe que ell pensa que açò dels bous és semblant al circ dels romans, lloc on es lliurava als "pòpul" una fogassa de pa i el tenien content.

Si veiem Ibor en aquest acte, supose que serà degut al càrrec que ocupa i al respecte que li té al seu conseller de Governació i encara ara secretari general del seu partit. Coses del càrrec i de la creença d'aquest senyor que la festa de bous ha de ser considerada bé d'interés cultural, com ho pensen tots els seus coreligionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.