Fan una crida a omplir d'estelades i senyeres els balcons de Girona aprofitant el pas del Tour de França

Es vol aprofitar l'esdeveniment esportiu per expressar la catalanitat de l'etapa

L'àrea de Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Girona, que gestionen regidors d'ERC, s'ha posat en contacte amb diverses entitats cíviques per demanar als ciutadans de Girona que es visualitzi la catalanitat de la sisena etapa del Tour 2009, que per primera vegada sortirà des de Girona.

La primera tinent d'alcalde de Girona i portaveu d'ERC al consistori, Cristina Alsina, considera vital aprofitar la prova ciclista «per reivindicar els elements i la nostra identitat, com fan la majoria de ciutats franceses, però des de la nostra òptica catalana». En aquesta mateixa línia, la portaveu republicana considera necessari «aprofitar el Tour perquè es vegi que som a Catalunya».

Castellers i gegants

Amb el mateix objectiu de reivindicar el sentiment català en aquesta sortida de la cursa, l'Ajuntament de Girona ha promogut que durant les hores prèvies a la sortida del 9 de juliol hi hagi actuacions de castellers i colles de gegants, com a representació i símbol de les tradicions populars de Catalunya.

La crida a penjar senyeres i estelades a balcons i finestres es fa especialment al centre de la ciutat, per on circularà la caravana publicitària i esportiva del Tour.

La cursa sortirà de la rotonda del Rellotge i passarà per la Gran Via fins al carrer Sant Francesc, anirà cap a la plaça Catalunya, el passeig General Mendoza, el carrer Ultònia, el Migdia, el carrer de la Creu, la plaça dels Països Catalans i la prolongació d'Emili Grahit abans de deixar la ciutat i fer la sortida llançada des de la rotonda dels Àngels.

Promoció mundial

L'Ajuntament de Girona espera que el pas del Tour suposi un gran aparador per a la ciutat i que se'n tregui rèdit durant els propers mesos. Algunes veus han criticat el cost, ja que l'Ajuntament invertirà 100.000 euros, que se sumen a la mateixa quantitat que hi aporta la Diputació. Només la firma Etap contribueix amb 5.000 euros de subvenció.

10.000 ventalls per al públic

L'Ajuntament de Girona ha encarregat 10.000 ventalls promocionals que es repartiran entre el públic que es concentri al llarg del recorregut urbà que farà la cursa ciclista per la capital gironina. Es tracta de ventalls amb diversos lemes, com ara «Girona amb el Tour» en un costat i les característiques mosques de Sant Narcís al dors del ventall. El segon model de ventall recupera el popular símbol de la GI amb el conegut «Girona m'enamora», mentre que a l'altre costat s'hi podrà llegir «Enamora't del Tour». Els ventalls que s'han editat per a l'ocasió es repartiran al públic, que haurà d'esperar més de dues hores si acudeix al centre de Girona per veure sortir la llarga caravana publicitària de vint quilòmetres que acompanya el Tour. Aquesta caravana sortirà de la Copa de la Devesa a partir de les 11.30, mentre que els ciclistes començaran l'etapa de 181 quilòmetres fins a Barcelona a la una.

Una ciutat de color groc i negre

L'arribada del Tour de França provocarà que la majoria d'actes i activitats habituals per aquestes dates d'estiu es tenyeixin, en la mesura que sigui possible, de groc i negre, els colors identificatius del Tour. El 8 de juliol a la nit, a les veles de la Devesa, se celebrarà des de les 8 del vespre la festa del Tour. Jocs malabars, monocicles i xanquers amenitzaran la vetllada i es convidarà els integrants de la caravana del Tour a participar-hi.

Els comerciants també se sumaran a la febre groga que arrossegarà el Tour engalanant uns 150 comerços de la ciutat amb motius ciclistes, i els comerciants de Sant Narcís faran una actuació a la plaça Assumpció.

A la web del Tour a Girona s'ha penjat tota la informació dels talls de trànsit a la ciutat. Serà molt complicat entrar des del nord de la ciutat, ja que tot el sector de la Devesa quedarà tallat des de les 6 del matí fins a les 3 de la tarda. Per això es recomana que si s'ha d'entrar a la ciutat es faci des del sector sud de Girona i s'eviti anar cap al centre de la ciutat amb vehicle privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.