Reportatge

Tarragona es refresca amb Sant Magí

La ciutat surt al carrer per celebrar la festa major petita

Com el sant que honora, la festa major petita de Tarragona està lligada a l'aigua. El dia 18, els portants arribaran de l'ermita de Sant Magí de la Brufaganya amb els carros carregats d'aigua i d'alfàbregues i després de la pujada cap al Portal del Carro es repartiran els càntirs i les mides. Aquest acte i la processó de l'endemà, amb l'acompanyament d'elements del seguici popular i també l'actuació castellera a la plaça de les Cols, són els actes més tradicionals. Però lligats a l'aigua n'hi ha molt més, com la travessa d'andròmines a la platja del Miracle i el concurs de castells de sorra a l'Arrabassada el dia 15; els actes de Sant Magí del Mar del dia 19 o la revetlla remullada del dia 18, on la gent balla mentre uns ginys ruixen a tothom. Enguany la música serà a càrrec de Pa Sucat i Dj Remulla't. L'altra revetlla de la plaça de la Font estarà amenitzada per la Banda del Coche Rojo i Sexyphonics. Pel que fa als espectacles, cal destacar tres propostes: el concert de Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina del dia 14, l'actuació del ballet de Sant Petersburg del dia 15 i la representació de Forever Young, a càrrec del Tricicle, el dia 17. Struc Magic Circus instal·larà la seva vela a la plaça Verdaguer, on el públic familiar podrà gaudir de Les puces de Struc, mentre que es manté la Imaginada per al públic jove. Com a novetat, l'aposta gastronòmica Els sabors de Sant Magí, organitzada per la Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona, que oferiran plats típics de cada territori.

La Sindriada, al Pla de la Seu

M.J.R.

L'associació Pipel Entertaintment es fa càrrec de l'organització de la Sindriada del dia 17, que es trasllada al Pla de la Seu. Allí es repartiran unes 1.400 tallades de fruita a 20 cèntims cada una. Una xaranga i una batucada convidaran a participar-hi i la música de la Guetto Orchestra i de diversos discjòqueis allargarà la vetllada.

L'AMT, davant la Capsa de Música

M.J.R.

El Festival de l'Associació de Músics de Tarragona se celebrarà davant la recent estrenada Capsa de Música, a l'antiga Tabacalera. Les actuacions començaran a les vuit del vespre i per l'escenari hi passaran Los Deltonos (a la imatge), Fred Secret, guanyadors del DOTGNA011, Nyandú, Vergüenza Ajena, Lady Gipsy...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.