L'Ajuntament es desmarca del conflicte entre veïns i bars de la plaça de la Font

El regidor Castillo, mitjancer entre les parts, creu que amb l'actitud dels locals és difícil un acord

Sense el paper de mitjancer del consistori tarragoní, fa l'efecte que ja no hi haurà cap més entesa entre els veïns i responsables dels locals d'oci de la plaça de l'Ajuntament, i que, per tant, la corda sempre estarà tibada. Senzillament, perquè ja no hi haurà cap interlocutor, cap agent que s'escolti amb atenció les dues parts i, atesa la naturalesa del conflicte, es fa difícil creure que els representants dels dos bàndols puguin subscriure un pacte que satisfaci igualment tant una part com l'altra.

Fins ara, el regidor que ha assumit el rol d'àrbitre ha estat el titular de l'àrea de Llicències Urbanístiques, Carles Castillo, que ahir va mostrar el seu esgotament i la seva intenció d'abaixar els braços si la situació no fa un gir espectacular.

Principalment per la poca predisposició que mostren els propietaris dels amos dels bars en les darreres setmanes. «Amb l'actitud dels locals, veig complicat que hi hagi un altre acord en el tema dels horaris», va recordar Castillo.

El descontrol

Com a exemple, el regidor va insistir que últimament la Guàrdia Urbana ha hagut de vetllar perquè es complís la normativa –de dilluns a dijous, fins a la una de la matinada, i els caps de setmana, fins a les dues–: «Si no estem molt al damunt, la gent es descontrola i si no passen els agents de la Urbana, comencen les trucades i les queixes dels veïns.»

Ara mateix, en espera que els locals guanyin la filera de taules fruit d'un primer acord amb els veïns, i sota la tutela del consistori, el col·lectiu de locals pensa únicament que s'ampliï l'horari d'obertura de les terrasses. La petició es remunta del final de l'estiu passat, quan ja es va plantejar la proposta.

Aleshores, però, no va fructificar perquè es tenia la sensació que s'havia plantejat tard i que la millor solució seria ajornar-ho fins l'any següent per tractar-ho amb calma i deteniment. Les tres parts s'hi van comprometre, sobretot els empresaris. Enguany, el consistori ha apadrinat diverses trobades en senyal del seu tarannà negociador i amb ànim de buscar una entesa entre locals i veïns. Aquests, però, sempre han defensat que la seva postura seria innegociable i que, de cap manera no acceptaran cap ampliació de l'horari.

Una incògnita

Fins fa poc, el mateix Castillo va tractar de convèncer els veïns perquè discutissin una possible ampliació de l'hora, cosa que ara ja no farà. «Començo a entendre els veïns», referint-se a les queixes dels residents de la zona per l'excés de soroll a les nits. La quadratura del cercle –l'entesa entre uns i altres– s'entreveu complicada.

Més espai per a terrasses, en breu

S.C

En els propers dies, cadascun dels locals de la plaça de la Font guanyarà una filera més de taules –no cap a la façanes, sinó cap a l'interior del recinte, de manera que s'estretirà– en virtut de l'acord amb el consistori i del vistiplau de l'agrupació de veïns. Estava previst que la mesura es comencés a aplicar a partir del dia de Sant Joan, tot i que perquè s'executi cal que els propietaris rebin el plànol confeccionat des de l'Ajuntament on indica clarament l'increment d'espai que li correspon a cada local, i aquest document encara no ha arribat als amos perquè des del consistori encara no se'ls ha avisat. Un cop es posi en marxa la mesura, tindrà validesa durant els propers tres mesos, o com a mínim fins a les festes de Santa Tecla, que és quan es donarà per acabada la temporada d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA