Societat

L'Eliana celebrarà el 9 d'octubre amb una variada proposta d'activitats

El programa previst arranca el divendres dia 5 d'octubre

Concerts diversos, el XXV Ciclopasseig Vila de L'Eliana i la ja tradicional “Fireta del 9 d'octubre” amb tallers, exhibicions de tradicions, música, jocs, llibres en Valencià i animació, conformaran la variada proposta d'activitats que, un any més, celebrarà col·lectivament el 9 d'octubre a aquest poble de la comarca de Camp de Túria.

Commemorar la fita històrica fonamental per als valencians que significa l'entrada del Rei Jaume I en terres valencianes i les seues conseqüències, adquireix per a L'Eliana un caràcter propi i d'actualitat que va més enllà d'allò purament simbòlic i testimonial i que se manifesta a través d'un ampli ventall d'activitats.

Per damunt de tot, l'objectiu d'aquesta celebració persegueix en l'Eliana guardar i difondre les tradicions culturals, artesanes, musicals i lingüístiques valencianes, en general i de l'Eliana en particular, a través, això si, del joc, de la música, de l'artesania, presentades, a més a més, de la mà dels propis veïns i els seus col.lectius o de persones i grups estretament vinculades a la vila.

La celebració està organitzada per l'Ajuntament des de les seues regidories de Festes, Esports, Cultura, Educació i Infància i Juventut i contarà a més amb la participació imprescindible de diferents col·lectius locals que han volgut sumar-se a esta festa del Poble Valencià tan singular a la ciutat.

Les activitats s'iniciaran el divendres dia 5 d'octubre a les 20hores amb un concert col·lectiu amb música ska, swing, reggae, blues i d'altres gèneres. Les propostes se perllongaran fins a la vesprada-nit del dilluns 8 d'octubre, vespra de la Festa amb el concert de la cantautora en Valencià Clara Andrés que tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament. El matí del 9 d'octubre començarà de la millor i única manera possible per als elianers des de fa 25 anys: amb el Ciclopasseig Vila de l'Eliana que eixirà de manera multitudinària de la plaça d'Europa.

I, per la vesprada, la Fireta del 9, enguany amb una nova ubicació: la plaça de l'Ajuntament, que inclourà des d'exhibicions i tallers de tradicions valencianes de diferents col.lectius del poble, la pilota valenciana, la ceràmica i la terrisseria, a més dels tallerets manuals per als més menuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.