Reportatge

Cursa al 2013

Milers de corredors acomiadaran l'any en les curses de Sant Silvestre que s'organitzen a tot Catalunya

Amb uns deu mil participants, la Cursa dels Nassos de Barcelona és la que aplega més corredors i una de les més populars. La Ciutat Comtal celebra aquesta prova atlètica des de l'any 1999, a semblança de la tradició internacional de programar curses el 31 de desembre per Sant Silvestre. La prova manté un ambient festiu molt especial. Així, és habitual veure-hi corredors disfressats, amb perruques o que llueixen barrets o altres elements nadalencs, tot per córrer i divertir-se en la darrera cursa de l'any. La cursa de Sant Silvestre de Barcelona es coneix com la Cursa dels Nassos perquè és el popular Home dels Nassos (que té tants nassos com dies li queden a l'any) qui dóna el tret de sortida. Serà a les 17.30 h, al carrer de Selva de Mar. El recorregut és circular, té deu quilòmetres i passa per diversos carrers del districte de Sant Martí fins al parc de la Ciutadella i d'allí retorna cap al carrer de Selva de Mar.

Des de São Paulo

A São Paulo, enguany es correrà la 88a cursa de Sant Silvestre. Aquesta és la més clàssica i antiga, creada el 1924 pel periodista brasiler Cásper Líbero. A Europa són molt populars les de Londres, Berlín, Roma o Madrid. A Catalunya, la cursa de Sant Silvestre més antiga és la del Masnou.

A la muntanya, també

M.J.R.

«Generalment, les curses de Sant Silvestre són urbanes, als nostres associats els agraden els recorreguts de muntanya i acabar l'any corrent, però no trobàvem la nostra cursa i vam decidir d'organitzar-la nosaltres», explica Joan Tubau, del Grup Excursionista de Campdevànol. El dia 31, en aquest poble del Ripollès, s'hi celebrarà la 3a Cursa de Sant Silvestre per muntanya. «Té un recorregut molt maco, gairebé el 98% és pel bosc, arribem als 1.100 metres d'alçada, passem per l'ermita de Sant Grau...» La sortida serà a les 5 de la tarda, des de la zona esportiva, el recorregut és de 7,8 km i té un desnivell acumulat de 764 metres.

Altres curses

Barcelona (Barcelonès) Sortida a les 17.30 h, del carrer Selva de Mar.

Girona (Gironès) Sortida a les 18 h, de l'avinguda Josep Tarradellas.

Campdevànol (Ripollès) Sortida a les 17 h, de la zona esportiva.

Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) Sortida a les 17.30h, de la plaça Victòria dels Àngels.

Tarragona (Tarragonès) Sortida a les 17.30 h, de la Llotja de Pescadors.

Lleida (Segrià) Sortida a les 16.45 i les 17.05, de la plaça Cervantes.

Cassà de la Selva (Gironès) Sortida a les 17.30 h, de l'Estació.

Castelldefels (Baix Llobregat) Sortida a les 16 h, del Canal Olímpic.

Morella (els Ports) Sortida a les 18 h, del c/ Blasc d'Alagó.

Montblanc (Conca de Barberà) Sortida a les 17 h, de la plaça Major.

Berga (Berguedà) Sortida a les 18.30 h, de la plaça Viladomat.

El Pont de Suert (Alta Ribagorça) Sortida a les 16.30 i les 17 h, del c/ Monestir Lavaix.

Ribes de Freser (Ripollès) Sortida a les 17.30 i 18.15h de la pl. del Mercat.

A Girona, curses per a tothom

No hi ha excuses. A Girona tothom pot participar en les curses de Sant Silvestre. La clàssica, que ja arriba a la vuitena edició, es començarà a disputar a les sis de la tarda des del pavelló municipal Girona Fontajau. Té una distància de cinc quilòmetres i hi poden participar tots els que hagin nascut l'any 2000 o abans. Però els més petits també poden córrer, perquè s'ha organitzat la tercera edició de la Minicursa, amb recorreguts aptes per als més petits. Així, per als nascuts del 2004 al 2006 s'ha preparat una cursa de 500 metres de distància que sortirà a un quart de sis de la tarda. Una mica més tard, els nascuts del 2001 al 2003 competiran en un recorregut de 1.200 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.