La sardana

Barcelona (Barcelonès)

La Cobla Simfònica Catalana, al Palau

La formació interpretarà obres de Montsalvatge i Joaquim Serra, entre altres compositors

El 2002 es va presentar a Barcelona l'aleshores anomenada Cobla Simfònica de Catalunya, que, sota la direcció d'Antoni Ros-Marbà, tenia l'objectiu d'oferir concerts de música lliure o simfònica d'autors clàssics o contemporanis poc o gens interpretats i anar més enllà de les habituals manifestacions de caràcter popular, que són absolutament lícites però que, segons fonts de la mateixa cobla, «necessiten ser complementades amb una proposta concertística de qualitat construïda a partir de l'excel·lència en la interpretació i l'execució de les obres programades».

Després de nou anys d'existència, la formació ha canviat el nom original pel de Cobla Simfònica Catalana i n'ha assumit la direcció Marcel Sabaté. Per la versatilitat i la capacitat interpretativa i artística dels seus integrants, la Cobla Simfònica Catalana pot escriure algunes de les pàgines més brillants del simfonisme per a cobla. I en podreu trobar una bona mostra en el concert que oferirà diumenge que ve al Palau, on podreu escoltar Madrigal en forma de sardana, de Xavier Montsalvatge, Centenari, de Francesc Cassú, Impressions camperoles, de Joaquim Serra, El vent de la nit, de Xavier González Ranchal, i Suite mediterrània, de Francesc Burrull.

Marcel Sabaté (Tortellà, 1970), director titular de la Cobla Simfònica Catalana en substitució de Joan Lluís Moraleda, és titulat superior de direcció d'orquestra, composició i instrumentació, piano, música de cambra i flabiol i tamborí. També ha obtingut matrícula d'honor en direcció d'orquestra (destaca la beca obtinguda en els cursos de direcció de Viena) i diverses mencions honorífiques de piano i música de cambra, entre altres reconeixements. Aquests mèrits el converteixen en una batuta ja experta i excel·lent coneixedora del món de la cobla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.