La sardana

Barcelona (Barcelonès)

Una sonoritat única i imprevisible

El grup Kaulakau i la cobla Sant Jordi barregen i sacsegen estils en un concert a L'Auditori

La unió de quatre prestigiosos instrumentistes que provenen de diferents àmbits musicals fan que el projecte del grup Kaulakau sigui absolutament innovador, tant en sonoritat com en repertori. No és gens habitual sentir una viola de roda o una tenora sonant conjuntament amb un contrabaix i una bateria. I segurament encara ho és menys veure'ls improvisar. A Kaulakau, hi trobareu la presència d'aquests quatre instruments, relacionant-se entre ells d'una manera gens forçada i dialogant, amb una naturalitat inusual. Marc Egea (viola de roda), Jordi Molina (tenora), Franco Molinari (contrabaix) i Enric Canada (percussions) són els protagonistes.

El repertori que ofereix Kaulakau està format exclusivament per obres de composició pròpia i es mouen entre la música tradicional i ètnica i el jazz. Introduccions creatives, espais oberts per a improvisacions o diàlegs entre dos instruments, moments melòdics de gran bellesa... tot plegat ens apropa a un resultat sonor únic. Diuen els músics de Kaulakau: «Nosaltres venim de diversos estils musicals (folk, clàssica, jazz, rock, experimental) i a l'hora de crear la banda KaulaKau no ens va interessar posar tots aquests estils dins un sac i fusionar-los, com un possible punt de partida, sinó més aviat començar a tocar i emprendre una aventura sense gaires elements previstos.» Certament, el resultat ha estat completament imprevisible, però, a la vegada, espontani. I és per això que és difícil dir quin estil queda després d'aquesta sacsejada musical.

Aquest singular quartet s'uneix ara a la versatilitat de la cobla Sant Jordi en un concert que serà una estrena absoluta i amb un resultat igualment imprevisible. Dins la programació del Festival Tradicionàrius, Noves músiques d'arrel obrirà noves dimensions sonores protagonitzades pel grup Kaulakau i la cobla Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.