Societat

Desenes de milers de valencians demanen una aliança contra la crisi

Sota la pancarta "No tenen límit" les manifestacions del Primer de Maig exigeixen al president Fabra un acord ampli contra l'atur

Vora 100.000 persones han sortir al carrer en les sis grans manifestacions convocades aquest 1 de maig al País Valencià, a fi d'exigir al president Alberto fabra, una gran aliança social que permeta un acord capaç d'acabar amb l'atur i que permeta la recuperació econòmica.

Les desenes de milers de manifestants han mostrat que no hi haurà resignació amb els retalls indiscriminats que la Generalitat aplica a les bases socials.

La marxa més nombrosa ha estat la de València, que ha reunit unes 40.000 persones segons les centrals sindicals convocants, seguida d'Alacant amb 20.000 i Elx amb 15.000 persones. Tant a Elda com a Castelló s'han congregat unes 8.000 persones, mentre que a Alcoi s'han manifestat unes 3.000.

Al crit de !Sí que podem encara que ells no vulguen”, les manifestacions han fet menció als més de 700.000 aturats al País Valencià, amb un 60% sense cap mena de protecció i amb un 15% de les famílies amb tots els seus membres a l'atur.

Els líders sindicals han demanat al president Fabra a presentar una proposta rigorosa sobre regulació laboral, a fi que genere ocupació de qualitat i recuperació de drets conculcats.

També han exigit un acord que permeta un canvi polític i social del model productiu a fi de poder eixir de la crisi. A l'efecte, s'ha demanat una Administració més transparent, que acabe amb la corrupció i una investigació en profunditat de l'accident del Metro registrat el 3 de juliol de 2006.

Ximo Puig

Entre els assistents a la manifestació de València, es trobava el secretari general dels socialistes valencians, qui ha manifestat que “la solució passa per canviar la política del govern perquè si no es modifica no hi haurà futur”.

Marga Sanz

La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià, ha assenyalat que hi ha un gran clamor social contra les polítiques de retalls i contra els retrocessos socials i ha assegurat que “el Consell no té legitimitat per a seguir governant i ha de convocar eleccions anticipades”.

Enric Morera

El líder de la coalició Compromís pel País Valencià ha subratllat que la societat valenciana està farta de tanta mentida política institucional i acusa el PP de enterbolir la vida democràtica valenciana. Quan a la crisi assegura que “cal polítiques que miren les persones i que deixen de beneficiar els de sempre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.