Societat

Una versió contemporània del Castell, emblema de Cocentaina en la Universitat d'Alacant

La peça, feta amb materials de construcció, és obra de Carmen Granat

Una versió contemporània del Castell de Cocentaina fet íntegrament amb materials de construcció de gran duresa, s'ha incorporat a la galeria d'Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant que s'exhibeix en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals. L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació del rector, Manuel Palomar, i l'alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, que ha destacat “el simbolisme d'aquesta peça feta expressament per a ser mostrada en aquesta exposició”.

Briet ha comentat que s'ha triat el castell “perquè és el màxim exponent de la iconografia contestana, però s'ha volgut donar una imatge de futur, molt més moderna i avançada perquè això és el que signifiquen per a nosaltres la universitat i el coneixement”. Per la seua banda, l'autora de l'obra, Carmen Granat, ha explicat que “aquest emblema no retrocedeix al passat, ha de mirar sempre al futur”. L'artista, especialitzada en art abstracte, confessa que ha volgut ser fidel al seu estil però “sense perdre l'ànima del castell”.

Manuel Palomar ha destacat el paper multiplicador que té la seu de Cocentaina en les comarques de l'Alcoià-el Comtat per a l'activitat universitària, tant en el terreny de la formació com de la cultura i l'extensió universitària en tots els aspectes. Ha recordat el conveni recentment subscrit entre UA i Ajuntament amb el qual es reforcen els llaços i es renova la col·laboració “amb la que va ser la nostra primera seu universitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.