El vaixell escola de la Marina italiana es podrà visitar fins dilluns a Palamós

És un bergantí goleta de tres pals i 70 metres d'eslora que ja va venir a Palamós fa dos anys

El Palinuro, que va arribar ahir al migdia a Palamós, atracarà avui al port de ponent de Palamós, com ja va fer-ho ara fa dos anys. I com en aquella ocasió, es preveu una jornada de portes obertes per poder visitar-lo. S'ha programat poder-lo visitar dissabte, diumenge i dilluns entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre.

Avui divendres, però, el vaixell no podrà ser visitat, encara que es podrà veure passejant des del mateix moll on estarà atracat aquests quatre dies. Per avui divendres, el programa del veler està destinat principalment als actes més protocol·laris. Així, a les 11 del matí, una representació del vaixell serà rebuda per l'alcaldessa, Maria Teresa Ferrés, a la sala de sessions de l'ajuntament. I a les dues de la tarda, hi ha previst que una representació d'aquí, encapçalada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, visiti la nau.

El veler està realitzant un creuer d'instrucció dels cadets de l'acadèmia naval italiana, que, en el primer any de carrera, realitzen les seves pràctiques en el mar. Actualment, el vaixell té 150 tripulants a bord, entre oficials, marineria i cadets. El Palinuro provenia ara del port italià de Tàrent i, després de Palamós, marxa cap a la ciutat de La Valletta (Malta). El Palinuro ja coneix el port de Palamós, que va visitar durant la regata Tall Ships 2007.

Controls antiterroristes

L'arribada d'un vaixell amb passatgers al port de Palamós comporta automàticament activar el procediment de seguretat antiterrorista, que s'ha incrementat des del 2002, després de l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York, l'11 de setembre del 2001. El procediment, segons van explicar ahir fonts de la Guàrdia Civil, es concreta en la protecció dels vaixells i de les instal·lacions portuàries. Per això, es fa un control rigorós de l'espai de terra, i també d'aigua, especialment un reconeixement amb immersió del dic on atracarà. Això comporta una intervenció de quatre grups diferents de la Guàrdia Civil, el de submarinistes, el d'explosius, el de guies de gossos i el del servei marítim, que fa un rastreig de les tres milles a l'entorn del port. I així es fa abans de l'arribada d'un vaixell de creuer, però també d'altres vaixells, com és el militar italià que atracarà avui i hi restarà quatre dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona
Sant Joan les Fonts

Adhesió a l’entitat que promou lla municipalització de l’aigua

Sant Joan les Fonts
societat

Protesta davant la Monumental de Barcelona contra la festa pel Dia Internacional de la Tauromàquia

Barcelona
societat

La subvenció per pagar el 75% de l’enllumenat nadalenc del comerç barceloní costarà 1,4 milions d’euros

Barcelona
unió europea

Cop judicial europeu a les famílies monoparentals

barcelona
Educació

Concentració a l’institut Duc de Montblanc contra la “imatge falsa” donada del centre

Rubí
societat

El jutjat reconeix a una lesbiana la maternitat d’un fill que va tenir la seva exparella amb reproducció assistida

Lleida