Societat

El Museu Valencià del Joguet d'Ibi rep prop de 7.000 visites des de la seua reobertura

En tan sols quatre mesos ha superat xifres que estaven considerades com a rècord

En tan sols quatre mesos des de la seua reobertura, el Museu Valencià del Joguet d'Ibi ha rebut més de 6.800 visitants locals, nacionals, estatals i internacionals que, a més de conèixer aquest nou espai museístic, han pogut gaudir de l'exposició temporal “On viuen els somnis”.

El Museu Valencià del Joguet va nàixer en 1990 a Ibi, població reconeguda a nivell mundial per aquesta activitat industrial. A la fi de 2013 inicia una nova etapa en les instal·lacions de l'antiga Fàbrica Payá per continuar amb el projecte de convertir-se en centre de referència per col·leccionar, conservar, investigar, educar i difondre el patrimoni jogueter.

El regidor de Turisme i Museus, Rubén Barea, ha titllat de «reeixida» l'acolliment del renovat museu, que al desembre va arribar a 3.313 visitants i durant 2014 està acollint una mitjana mensual molt superior a mil persones. S'espera, a més, superar aquestes xifres quan comencen les visites escolars programades, normalment, en l'últim trimestre de l'any.

Segons l'evolució de les dades, els caps de setmana i dies festius atreuen major afluència d'usuaris que els dies laborals, registrant-se més de la meitat de les visites en aquests dies. La majoria de les quasi 7.000 persones que van accedir al museu entre desembre i març són de l'Estat espanyol (99%) i, d'aquestes, la meitat (el 48,95%) resideixen al País Valencià.

Rubén Barea ha assenyalat que «des de l'Ajuntament anem a seguir potenciant i promocionant el turisme infantil i familiar impulsant aquest museu i, com ja ha anunciat l'alcalde, la Casa dels Reis Mags suposarà l'embranzida definitiva per al turisme liderant l'oferta d'aquest tipus de públic a nivell nacional».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.