Societat

Trenta dotacions terrestres i 16 mitjans aeris treballen en el fot de Tivissa, que continua actiu

Els Bombers treballen en el flanc esquerre i la cua del foc, que ja ha cremat unes 60 hectàrees per evitar que s'eixampli

Una vintena de persones de tretze masies han estat desallotjades

L'incendi de Tivissa (Ribera d'Ebre) continua actiu en tots els seus fronts. Una trentena de dotacions terrestres i 16 mitjans aeris treballen a la zona, de molt difícil accés, per controlar el foc declarat aquest diumenge a la Serra de la Creu i a la Mola de Benirills. El cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Fèlix Gonzàlez, ha assegurat que s'està treballant en mitjans aeris i en personal helitransportat perquè encara no s'ha pogut treballar en línia d'aigua amb condicions de seguretat. L'extinció se centra, bàsicament, en el flanc esquerre i la cua del foc per evitar que s'eixampli més dels eixos de confinament que permeten treballar amb seguretat.

El cap de la Regió d'Emergències a les Terres de l'Ebre ha explicat que s'ha intentant fer alguna maniobra, durant el matí, en línia d'aigua que no ha resultat positiva. “Hem optat per helitransportar personal de nou per evitar que s'eixampli l'incendi, sobretot, per la cua”, ha explicat.

Més enllà de la dificultat d'accés a la zona, els Bombers estan a l'espera de l'evolució del vent i del canvi previst cap al migdia. En aquest sentit, segons ha explicat l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, en declaracions a l'ACN, des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) li han avançat que les previsions del vent són “menys dolentes” del que es preveia. “Es preveu un vent assumible i desitjo que al llarg del dia d'avui el foc es pugui estabilitzar”, ha manifestat.

Jardí ha deixat clar que la zona afectada per l'incendi “és impossible” d'accedir per les dotacions terrestres i que “l'hem de deixar cremar fins que arribi al lloc que es pugui contrarestar des de terra”. “És una zona complexa i abrupta”, ha afegit.

Les darreres xifres de superfícies afectada se situen entorn les 60 hectàrees. Pel que fa als desallotjats, es mantenen en la vintena de persones de tretze masies, ubicades al terme de Tivissa, i que han estat reallotjades o bé en cases de familiars i amics o a l'Alberg municipal de Tivissa. “Les seves propietats no corrien perill però sempre s'ha d'actuar en prevenció”, ha manifestat.

L'operatiu, a banda de Bombers, està format per efectius del cos d'Agents Rurals, de les ADF i del cos dels Mossos d'Esquadra. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del pla Infocat.

Els Bombers han ubicat el punt de control i trànsit a l'antiga N-340 a l'Ametlla de Mar, i s'està preparant el Centre de Comandament al Parc de Bombers de l'Ametlla de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.