La Cinta fa mirar Tortosa cap al riu

L'embarcació del raval de Sant Llàtzer guanya la segona edició de la cursa de muletes que disputen els barris i pobles

La muleta tripulada pels veïns del raval de Sant Llàtzer es va imposar ahir al vespre en la segona edició de la cursa Senyera de Tortosa, que disputen remers novells dels diferents barris i pobles del municipi. Així, els remers de Jesús no van poder revalidar el títol que van aconseguir l'any passat, tot i que, com va destacar el regidor d'Esports i president de l'EMD, Pere Panisello, els jesusencs havien fet el millor temps en la primera mànega. Per la seua banda, els remers de Campredó van entrar a la meta en segona posició. Després de la final, i ja amb la nit tancada, va tenir lloc un sopar popular a les instal·lacions del Club de Rem, amenitzat amb les havaneres del conjunt Olla Barrejada.

De fet, l'embarcador del Club de Rem va ser ahir l'epicentre de les activitats de la Diada del Riu, que va aconseguir que els tortosins tornessin a mirar cap a l'Ebre per un dia. L'activitat va començar ben d'hora, però va ser cap al migdia quan hi va haver més animació i més espectadors, tant al passeig de les Bicicletes i a l'embarcador del Club de Rem com al marge dret, al passeig de l'Ebre. Un any més, la Societat de Pesca Esportiva de Tortosa, el Club de Rem i el Club Natació Tortosa van organitzar una sèrie d'activitats en què van destacar la nedada popular, l'exhibició de vela llatina i el concurs de pesca infantil. També vam tenir molt de seguiment el pal ensabonat i les cucanyes, així com la baixada d'andròmines del circuit de penyes, que havia organitzat Ànim Perestroika.

D'altra banda, al vespre va tenir lloc la inauguració de l'exposició Suïssa, instal·lada al vestíbul de l'antic cinema Fèmina. La mostra és una de les activitats paral·leles al Festival Ebre Terra de Vent, que té lloc dins del programa d'actes de la Cinta. Enguany, Acadèmic i l'Ajuntament tortosí han convidat Suïssa, i és per aquest motiu que s'ha organitzat aquesta exposició sobre el país alpí, que inclou una maqueta de Loreley amb els trens i els paisatges de la vall del Rin. Segons va dir el director del festival Ebre Terra de Vent, Xavier Bertomeu, és la maqueta més gran feta mai per un particular o una empresa, i hi circulen vuit trens amb 60 vagons i una vintena de cotxes. A més, té instal·lades quatre càmeres de vídeo, una de les quals és a dins d'un dels ferrocarrils en miniatura, perquè els visitants de l'exposició puguen veure tots els detalls de la maqueta. A banda, la inauguració va incloure una degustació de formatges suïssos, així com un refrigeri a càrrec de l'escola internacional de cuina Via Magna, que obre les portes a Tortosa.

Avui les festes de la Cinta continuen amb la diada de la gent gran i la segona jornada del Cós Iris. Ja a la mitjanit, la plaça del Carrilet serà l'escenari del concert de Black Gandhi, en el festival Músiques sense Fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles