Dues escoles noves a Sils i Llagostera, i un SES nou a Castelló d'Empúries

S'han fet cinc edificis i se n'han ampliat sis més

Escoles noves.

Es tracta del nou CEIP de Sils, reclamat fa molt de temps pel municipi (de moment, s'ocuparan uns mòduls prefabricats), i el CEIP Puig de les Cadiretes de Llagostera, on estudiaran els alumnes de l'escola Nostra Senyora del Carme, un centre privat concertat que ha tancat.

Un institut nou.

És el SES que estrenaran a Empuriabrava, que serà el segon institut de Castelló d'Empúries.

Traspàs controvertit.

El SES de Sant Joan de les Abadesses, que fins ara era de titularitat municipal, ha estat traspassat a la Generalitat. El canvi de titular ha creat controvèrsia a la vila ripollesa perquè s'han perdut deu llocs de treball.

Nous edificis.

Estrenaran seu –total o parcialment– els CEIP Aldric, de Cassà de la Selva; l'esmentat Puig de les Cadiretes, de Llagostera; Pedra Blanca, de la Pera, i L'Ardenya, de Sant Feliu de Guíxols, i els serveis educatius Selva II, de Blanes.

Ampliacions.

Quatre instituts i dues escoles han estat objecte d'ampliacions d'envergadura. Es tracta dels IES Castell d'Estela, d'Amer; Serrallarga, de Blanes; Celrà, i IES Garrotxa, d'Olot. Les escoles són els CEIP Joaquim Gifre, de Garriguella, i l'escola de Llers.

28 centres amb mòduls

A les comarques de Girona hi haurà, a l'inici del nou curs, 426 centres públics d'ensenyament, 14 més que fa un any. La diferència respon sobretot a l'increment del nombre de llars d'infants, que són 116, 10 més que el curs passat. De privats n'hi haurà 95, un menys que l'any passat, pel canvi de titularitat al Puig de les Cadiretes de Llagostera.

Vint-i-vuit centres gironins tindran aquest curs un total de 232 mòduls prefabricats. Hi ha 17 centres que no tenen un edifici d'obra i només disposen de barracons. En onze casos, al llarg del nou curs es desencallarà la provisionalitat de les instal·lacions perquè es posaran a licitació, es començaran o s'acabaran les obres de l'edifici definitiu.

Protocol per la grip A

El missatge que vol transmetre el govern sobre la grip A, amb vista a l'inici imminent del curs escolar, és de tranquil·litat. «Es parteix de la base que no hi ha evidències científiques que indiquin que el tancament d'escoles sigui una mesura recomanable i eficaç», va manifestar ahir el delegat del govern, Jordi Martinoy. Quant a les recomanacions per prevenir l'epidèmia als centres d'ensenyament, el referent és el protocol genèric que ha distribuït el Departament de Salut. En algunes escoles i instituts s'ha distribuït en format de paper. Es pot consultar a la pàgina web de la Generalitat (www.gencat.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.