Societat

Del Garraf al Penedès

Aquestes dues ciutats del Garraf van vendre íntegrament un dels cinquens premis, el 32306

Un bar del Vendrell reparteix 1,7 milions del mateix premi

“Estic molt satisfeta perquè el premi ha estat per a gent molt necessitada”

La propietària del bar Gil del Vendrell, situat al barri del Tancat, anava de bòlit, ahir al matí. Maria Carme Gil tenia més clientela que mai, no podia parar ni un segon entre servir begudes, atendre la premsa i rebre felicitacions. Estava “feliç” per haver repartit al barri 1.680.000 euros de la loteria de Nadal. Ella va ser qui va vendre 280 dècims del número 32306, un dels cinquens premis, dotat amb 6.000 euros el bitllet. Els va comprar a l'administració número 2 de Sitges, situada a l'avinguda de Sant Francesc, la qual va vendre íntegrament aquest cinquè premi juntament amb l'administració 1 de Cubelles, també al Garraf. A Sitges se'n van vendre 140 sèries, i a Cubelles, 20 sèries. Quan es va cantar el premi, pels volts de dos quarts d'onze del matí, a aquestes administracions i molts carrers i cases del Garraf i del Baix Penedès començaven a brindar amb cava. Els propietaris de l'administració de Sitges es van mostrar “feliços” perquè el premi va ser “molt repartit”. “Potser no ens ha tocat la lliga de campions, però sí la UEFA”, va explicar Jordi Roig en declaracions a ACN.

La sort repartida al Garraf va esquitxar les comarques de Tarragona, les menys afortunades del país en premis de la loteria de Nadal –mai no hi ha tocat la grossa. Ahir, però, el barri del Tancat de la capital del Baix Penedès vivia un 22 de desembre especial. Era el primer cop que les dues propietàries del bar Gil compraven la loteria de Nadal a Sitges, i també que jugaven amb aquest número.“Quan me'l van portar l'anava a rebutjar perquè no m'agradava, però ha repartit el premi”, va destacar. “Ha estat una sort molt repartida entre els clients del bar i els veïns del barri; estic molt satisfeta perquè ha anat a parar a gent molt necessitada; és un barri obrer, on actualment hi ha molta gent a l'atur”, explicava Maria Carme Gil. “Amb 6.000 euros no pots deixar de treballar, però estic molt contenta perquè són una bona ajuda”, afegia. Al migdia el seu bar estava ple a vessar. La majoria dels afortunats que s'hi van reunir tenien, com a mínim, un dècim, i ho celebraven cantant nadales, amb l'acompanyament de la guitarra d'un dels clients. La Isabel i la seva cunyada Conchi es repartien un dècim: “Un regalet del cel”, apuntava Isabel, que justament avui celebrarà les noces d'argent: “Ho podrem celebrar millor que mai”, assegurava. I es dóna la casualitat que el seu sogre, que és d'Utrera (Sevilla), i que havia anat al Vendrell a passar les festes de Nadal amb la família, havia comprat el dia abans del sorteig el mateix dècim.

Amb la mateixa eufòria vivia la jornada Rosa Maria Vallès, que treballa en una botiga de mobles propera al bar Gil, i que també es va endur un dècim del 32306: “Des de fa divuit anys comprava el dècim en aquest bar; ens aniran molt bé aquests diners perquè nosaltres no estem a l'atur però malament ho estem tots”, explicava.

Els germans Antonio i Esteve Sabaté, amb un dècim cadascun, es van apropar al bar Gil en sortir de la feina: “Per sort, treballem, però estem molt contents d'haver guanyat aquests diners”, apuntava l'Antonio. Al seu costat hi havia Jordi Pérez. També celebrava la pluja de diners al Vendrell, tot i que ell no en cobrarà cap: “Estic a l'atur, rebo ajudes socials i no em podia permetre gastar vint euros en un dècim”, lamentava. Però estava content “pels amics i els veïns” afortunats: “Ha tocat al meu poble, als meus amics, i per això estic igualment molt content”, reblava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia