Osona/Ripollès

Espectacular accident d’un camió de porcs a la sortida de Calldetenes

Faltaven pocs minuts per les tres de la tarda d’aquest dijous quan un camió de transport d’animals vius va bolcar a la rotonda de la N-141 de Calldetenes.

El conductor va resultar il·lès i els 216 porcs que hi viatjaven van quedar atrapats fins que els Bombers van començar les tasques d’evacuació. Els que van estar més de sort i van poder sortir primers, pasturaven per les zones enjardinades del vial públic, en una escena insòlita que molts veïns es van encarregar d’immortalitzar. La resta d’animals, però, van quedar atrapats a dins la càrrega del camió i van protagonitzar dures escenes lluitant per sobreviure mentre els Bombers els ajudaven a sortir a l’exterior.

De seguida van arribar reforços, una tercera dotació de Bombers es va sumar a l’operatiu que treballava a contrarellotge per treure el màxim nombre d’animals i evitar-los l’asfíxia, però molts d’ells van quedar estesos a terra i van acabar morint. Desenes de persones contemplaven expectants l’escena, fins i tot alguns col·laboraven acordonant els porcs per evitar que s’escapessin.

Després de l’accident, s’esperava la presència d’un veterinari per fer una primera avaluació de l’estat del bestiar i d’un camió buit per carregar els animals. El camió, de l’empresa de transport d’animals vius Francisco Ruiz de Mollerussa, es dirigia a l’escorxador Le Porc Gourment de Santa Eugènia de Berga.

Després de travessar el nucli urbà de Calldetenes i entrar a la glorieta per continuar direcció Santa Eugènia, va bolcar per causes que es desconeixen. Mentre va durar l’operatiu, la Guàrdia Urbana va desviar el trànsit cap a la urbanització de Sant Llàtzer.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.