Qualifiquen com a protegits 300 pisos de promoció privada en mig any perquè costa vendre'ls

El nombre ha pujat, ja que el 2008 sols se'n van registrar 200

La directora dels serveis territorials d'Adigsa a Girona, Cristina Andreu, defensa que aquest nou tipus d'habitatge protegit ha estat un encert. Explica que la crisi del sector immobiliari ha fet que alguns promotors decideixin qualificar com a concertats els pisos que estan construint. De fet, aquest sistema era per a pisos que ja estaven construïts, però la Generalitat ha detectat que cada cop més s'hi inscriuen pisos que encara s'estan fent. Dels 303 habitatges concertats que es van qualificar entre gener i juny d'aquest any, 132 corresponen a habitatges en construcció i 171, a obres acabades.

«El que s'està produint és un equilibri dels preus del mercat», explica Cristina Andreu, que considera que les vendes de pisos s'està recuperant i, per tant, ja no és l'únic motiu perquè els promotors qualifiquin pisos com a concertats. Segons explica, aquest sistema dóna una seguretat als promotors que vendran els pisos.

La directora d'Adigsa a Girona també explica que la Generalitat ha detectat un increment del nombre de propietaris que tenen una segona residència o un pis tancat i decideixen treure'n un rendiment amb el programa de mediació de la Generalitat per al lloguer. Per tant, ha augmentat l'oferta d'habitatges en lloguer a preus moderats. Segons Andreu, l'avantatge d'aquest sistema és que els propietaris hi veuen una opció segura –ja que el govern vetlla perquè es facin els pagaments i, si no, se'n fa càrrec–. Andreu diu que en aquest cas –i també en l'increment de peticions d'ajudes– hi ha tingut molta incidència la creació d'oficines locals d'habitatge.

Sant Gregori fa menys pisos

M. BARRERA

Sant Gregori, un dels primers municipis de la demarcació a fer habitatges socials, preveia construir 48 pisos al sector de Can Serra, però ara només n'hi farà 36, ja que l'oferta no s'ha cobert a causa de la impossibilitat d'alguns interessats a accedir a la hipoteca. D'aquests 36 pisos, encara n'hi han cinc per vendre, segons l'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer.

Pendents dels Anlló a Sant Feliu de Guíxols

òscar pinilla

El patrimoni immoble dels germans Anlló, que va revertir a la Generalitat fa prop de quatre anys, servirà a Sant Feliu de Guíxols per fer-hi hotels i apartaments. Dels nou hotels que es van heretar, l'Ajuntament n'ha requalificat sis perquè tinguin un ús com a apartaments, i els altres tres es mantindran com a oferta turística hotelera.

Canviar el règim, a Llançà

m.v

La Generalitat i l'Ajuntament de Llançà estudien canviar el règim dels pisos de protecció oficial que s'hi estan construint. Després que hi hagi hagut problemes amb l'adjudicació d'aquests pisos de venda, la idea és mirar si aquests habitatges es poden reconvertir perquè siguin de lloguer, amb una opció de compra al cap d'uns anys. Aquesta possibilitat és encara en estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA