Discriminació amb nom i cognoms

Margarita Salvador, de 70 anys, té un fill amb discapacitat que, al llarg d'un any i mig, l'ha acompanyada al casal d'avis de Caixa Penedès de Cubelles. Un cop al mes, mare i fill assistien al berenar que s'organitza a l'entitat, fins que aquest estiu, el casal va prohibir a Salvador que seguís portant-hi el fill. «L'excusa que em donen és que no té 65 anys», diu la dona, convençuda que es tracta d'un clar cas de discriminació, tenint en compte que al casal «hi ha moltes parelles de jubilats que no arriben ni als 65 anys, ni als 60». «Jo em vaig fer sòcia del casal amb la condició que acceptessin el meu fill», explica Salvador, que assegura que l'entitat no hi va posar cap problema, quan va plantejar la qüestió, i que, després d'un any, va renovar el carnet de mare i fill per cinc anys més, per al cap d'uns mesos impedir l'entrada de l'home al centre. La dona ha recollit més d'una cinquantena de signatures entre els assistents al casal per demanar que els readmetin, sense èxit.

Com el de Salvador, un altre cas de discriminació al qual ha donat suport l'AMICU és el que ha viscut Carles Pascual, un home de 70 anys al qual el Parkinson obliga a anar en cadira de rodes. Per assistir a les sessions de rehabilitació, es desplaça de Cubelles a Vilanova i viceversa diverses vegades a la setmana en un autocar de l'empresa Mon-bus. Pascual assegura que més de quatre vegades el xofer l'ha deixat «penjat a terra, argumentant que la plataforma elevadora per a cadires de rodes no funciona» i l'ha convidat a esperar el següent autobús (que potser tindrà la plataforma en condicions, o potser no). Després de les seves queixes, que han arribat a l'Ajuntament, a la Generalitat i a Mon-bus, el servei ha millorat, segons l'AMICU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca