Societat

L'onada de calor es generalitza i arriba al màxim

Protecció Civil alerta de l'augment de les temperatures i demana prudència

El termòmetre pujarà més a l'interior

El termòmetre encara no ha acabat de pujar. Protecció Civil va anunciar ahir que manté l'alerta per onada de calor arran de la previsió que les temperatures arribin entre avui i demà al nivell màxim d'aquests dies. Només els municipis situats a primeríssima línia de la costa tindran unes temperatures una mica més suaus, mentre que a les comarques de l'interior del país la sensació de calor serà molt intensa.

Aquesta diferència de temperatures entre les diverses zones del país ja es va notar ahir amb el contrast de la màxima registrada a Seròs, al Segrià, de 39,9 graus i els 28,8 graus de la ciutat de Tarragona. Aquest contrast també va ser evident entre Artés, al Bages, amb 36,6 graus, i el Prat de Llobregat, on el termòmetre no va superar els 31 graus.

Atesa aquesta situació, els responsables de Protecció Civil ahir van fer una crida a la prudència i a evitar exposicions innecessàries a l'aire lliure durant les hores de màxima insolació. L'elevat risc d'incendi que comporta l'augment de la temperatura és una altra de les preocupacions i també es va demanar que s'extremin les precaucions a les zones de bosc o properes.

Per fer front de manera segura a l'onada de calor, els responsables de Protecció Civil recomanen a la ciutadania mesures com hidratar-se convenientment, facilitar l'accés a l'aigua als animals de companyia i aïllar els domicilis de l'impacte directe del sol mantenint les persianes completament tancades.

Una de les prevencions bàsiques té a veure amb la conservació dels medicaments, ja que una mala
cura d'aquests productes pot perjudicar de manera greu la salut de les persones que en prenguin. Les medecines s'han de mantenir allunyades dels rajos del sol i en llocs no exposats a altes temperatures.

Hi ha medicaments que no tenen cap recomanació específica pel que fa a la temperatura; en canvi n'hi ha d'altres que s'especifica que s'han de conservar entre els 2 i 8 graus positius o a una temperatura inferior a una franja que oscil·la entre els 25 i els 30 graus.

La prevenció cal tenir-la sobretot en cas de trasllat de les medecines amb vehicle, ja que cal procurar evitar les exposicions prolongades al sol.

LA XIFRA

39,9
graus
es van registrar ahir al municipi de Seròs, al Segrià, la temperatura més alta a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]