Millet declara a Hisenda el diner negre per evitar que sigui acusat de frau fiscal

No precisarà l'import defraudat fins que el jutge distingeixi els diners que es va apropiar dels extres «legals» que va cobrar

El 15 de setembre passat, Fèlix Millet i Jordi Montull van presentar una carta al jutge que investiga la querella contra cinc directius del Palau de la Música en què admeten haver-se embutxacat 1,8 milions d'euros dels fons de la Fundació i de l'Orfeó. L'endemà, en fer-se pública aquesta confessió, tot i el secret de les investigacions, a corre-cuita van haver de parar un altre cop important: evitar que fossin acusats de frau fiscal i aturar la inspecció de l'Agència Tributària, organisme que ha destapat el desfalc del Palau en posar en alerta l'any passat la fiscalia sobre la constant sortida de bitllets de 500 euros de les arques de l'edifici modernista.

Jordi Pina, advocat –juntament amb Pau Molins– de Millet i Montull, ha confirmat que l'expresident de la Fundació i l'Orfeó ha presenta a Hisenda una declaració de la renda complementària en què mostra la seva disposició a regularitzar la seva situació fiscal amb el diner negre, acció que el salva de qualsevol responsabilitat penal. En la declaració, però, no especifica els beneficis no declarats, i per tant no ha abonat la quota defraudada a Hisenda. Pina aclareix que esperen que el jutge diferenciï els diners que va apropiar-se indegudament Millet (com ara els 1,3 milions d'euros que admet que es va gastar en reformes als seus immobles), els quals no tributen (com els diners robats a un banc), dels milionaris extres –legals per als querellats– que s'autoadjudicaven Millet i Montull, dels quals, si se'n confirma la legalitat, n'hauran de passar comptes amb Hisenda.

Deslliurats del frau fiscal, Millet i Montull s'enfronten a les acusacions d'apropiació indeguda, castigada amb un màxim de sis anys de presó; i falsedat documental, amb una pena de fins a tres anys de presó.

Passaport «confiscat»

Després d'un malentès d'infart, els advocats de Fèlix Millet han «confiscat» el seu passaport i el de la seva dona, que amb gelosia guarden al seu bufet. I és que, segons Jordi Pina, fa uns dies algú va alertar la fiscalia que Millet era a Barajas a punt d'agafar un avió cap a Veneçuela. La fiscalia va avisar el jutge i aquest va contactar amb els lletrats, però també es va donar l'alarma a la policia. Pina va localitzar el seu client al metge i per desactivar la falsa fugida, Millet va anar al despatx d'advocats, on dos mossos –avergonyits, diuen– van comprovar que era ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA