ICV-EUiA marca distàncies amb el PSC i reclama que es paralitzi la tramitació del projecte de l'hotel del Palau

L'escàndol del cas Millet ha obert una escletxa en el govern de Barcelona. ICV-EUiA, soci del PSC en el consistori, ha demanat formalment que s'aturi la tramitació del projecte de construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música, fins que no s'enllesteixi la investigació de les irregularitats detectades a l'orfeó. Aquesta posició coincideix amb l'expressada fins ara de manera insistent per ERC –a l'oposició–, però es contraposa amb la del PSC, que aposta per esperar que es temperi la situació interna al Palau.

Aquesta nota dissonant en el bipartit la va marcar ahir el segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà (ICV-EUiA), que va avançar que proposarà en propera comissió d'Urbanisme que no s'aprovi de manera definitiva el pla de millora especial que ha de permetre construir l'hotel i que, alhora, no se li concedeixi la llicència d'obertura. Paral·lelament, el tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes (PSC), també es va referir ahir al tema, però en aquest cas per reiterar que ha de ser la nova junta del Palau qui ha de decidir si vol continuar tirant endavant el projecte. Tot i això, de manera molt matisada va apuntar la conveniència d'esperar aquest pronunciament abans de procedir a l'aprovació del pla de millora urbana. Això sí, mentrestant la tramitació ha de continuar.

La fiscalia investigarà

D'altra banda, la fiscalia ha decidit obrir diligències informatives, a través del responsable de delictes urbanístics de Barcelona, per aclarir si hi ha indicis de delicte en aquesta operació urbanística. Aquesta investigació és fruit d'un escrit que han fet arribar a la fiscalia les associacions de veïns per a la revitalització del nucli antic de Barcelona, i en el qual s'apunta l'existència de presumptes irregularitats en el projecte.

LA FRASE

RICARD GOMÀ
SEGON TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA
«Amb independència del parer de la nova junta, cal parar el procés»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona