Societat

Els veïns d'Almatret decidiran demà en referèndum l'adhesió de l'Ajuntament a l'AMI

Almatret, al Segrià, celebrarà demà un referèndum per decidir si l'Ajuntament s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La consulta, que es farà al mateix edifici del consistori, ha estat acordada per l'equip de govern, de CiU, i els dos edils d'ERC, a l'oposició. L'alcalde, David Romaní, calcula que tenen dret a vot unes 320 persones i està  convençut de la victòria del sí tenint en compte l'ampli suport a la independència que hi va haver en les votacions del 9-N (93%). Romaní­ defensa la consulta perquè considera que l'adhesió a l'AMI “és una qüestió suficientment important perquè sigui més una decisió popular que no pas política”. Va ser el grup d'ERC a l'Ajuntament d'Almatret el que va demanar fa unes setmanes l'adhesió del municipi a l'AMI. A partir d'aquí, l'equip de govern de CiU, amb cinc regidors, va acceptar tirar-ho endavant sempre que la decisió estigués reforçada per l'opinió majoritària dels veïns a través de les urnes.

Aquesta població va estar governada fins a les darreres eleccions municipals pel PP. El llavors alcalde, Jesús Quiroga, va ser un dels més bel·ligerants contra el 9-N i el resultat a favor del sí va ser contundent. Això fa preveure que l'adhesió a l'AMI també tindrà  un suport majoritari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.