Societat

Paiporta s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat

Entre el 17 i el 22 de setembre es portaran a terme xarrades, passejos a peu i en bicicleta, i activitats amb els centres educatius

A partir d'aquest dijous dia 17 de setembre, Paiporta se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat per primera vegada en la seua història. Aquesta campanya a nivell continental està pensada per a conscienciar a la població de la necessitat de fer les ciutats més amables per als seus habitants amb l'ús de mitjans de transport públics o no contaminants, cas de la bicicleta.

La regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha preparat una sèrie d'actes al llarg dels pròxims dies en coordinació amb la Policia Local de Paiporta, els centres educatius, i altres entitats en l'anomenada ‘Setmana de la mobilitat sostenible'.

“L'organització de la setmana de la mobilitat sostenible va en línia amb la nostra idea d'una ciutat com a lloc de convivència i pensada per a que les persones amb la mobilitat reduïda o els xiquets i xiquetes puguen moure's de forma còmoda i segura”, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Mobilitat, Pep Val.

Des de l'Ajuntament s'ha demanat la col·laboració dels diferents centres educatius de Paiporta, que han mostrat una “disposició total”, segons ha explicat Val, a implicar-se en diferents actes i proposar-ne de nous.

D'aquesta manera, els i les alumnes de Secundària del CEIP La Inmaculada controlaran el tràfic amb l'ajuda de la Policia Local davant de les seues instal·lacions a partir de dijous 17. L'IES Jaume I participaran del Dia de la bici i de la ruta saludable de forma activa, mentre que els de l'IES La Sènia també participaran junts en la matinal del dimarts 22, Dia sense cotxe, pels carrers que no tinguen circulació.

Els actes de la setmana comencen dijous, amb la celebració d`una xerrada a càrrec de Paco Calatayud en què s'explicarà què és el Pla de Mobilitat Sostenible. L'enginyer i Màster en Mobilitat, resident a Paiporta, oferirà detalls sobre els plans que es tenen en aquest sentit des de l'Ajuntament de València. La xarrada se celebrarà a la sala de conferències de l'Auditori Municipal a partir de les 19 hores.

Divendres dia 20, a partir de les 19 hores, tindrà lloc un passeig a peu per la ruta saludable interurbana número 4 de Paiporta, per al qual els veïns i veïnes interessades s'han d'inscriure al Poliesportiu. L'eixida es realitzarà des de la piscina coberta.

El diumenge 20 es portarà a terme el ‘Dia de la bici', amb una matinal de bicicletes i patins en ruta per Paiporta (amb eixida i inscripcions al Poliesportiu), i un circuit inflable a la Plaça Major entre les 11 i les 13 hores.

La Setmana de la mobilitat sostenible de Paiporta continuarà dilluns dia 21 amb una xarrada sobre ‘Seguretat en la conducció', que oferiran membres de la Policia Local a l'Autoescola Amunt.

El dia 22 es portarà a terme el Dia Sense Cotxe, jornada en què es tallaran diferents carrers del centre de la localitat, i en què la Policia Local té previst patrullar a peu, sempre amb un vehicle patrulla disponible per a les emergències o les actuacions pertinents. Durant tota esta jornada, l'accés a Metrovalencia serà gratuït per al públic en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia