Societat

Paiporta aprova una moció institucional per a l'acollida de refugiats

El plenari de dijous també ha aprovat una partida de 90.000 euros per a sumar-se al programa #XarxaLlibres

La Corporació municipal de Paiporta ha aprovat aquest dijous una moció institucional relativa a la crisi migratòria i la situació dels refugiats que arriben a Europa, i que insta a les diferents institucions implicades a posar tots els recursos necessaris per a ajudar a les persones afectades. A la moció, proposta per l'Equip de Govern, s'ha sumat també l'oposició, formada pel Partit Popular i Ciudadanos.

Els populars han retirat la seua pròpia moció, que instava a “considerar l'atenció als refugiats com una qüestió d'Estat”, i han inclòs algunes matisacions en el sentit de demanar ajuda a la Generalitat Valenciana.

En dita moció, s'exigeix a la Unió Europea i al Govern d'Espanya que tornen a impulsar l'embargament per a la venda d'armament a totes les parts implicades al conflicte de Síria, que es done suport a les vies diplomàtiques, que es treballe en favor d'una política integral d'immigració i asil, que es reforce des d'una perspectiva europea i nacional del diàleg i la cooperació amb els països del Nord d'Àfrica, i que es continue lluitant contra l'acció dels traficants de persones.

Paiporta, a més, se suma després de l'aprovació d'aquesta moció a la xarxa de ciutats-refugi amb la preparació de dispositius d'acollida, i convida a la ciutadania a implicar-se i col•laborar en la mesura de les seues possibilitats.

Es desenvoluparà una Mesa de Suport a Refugiats per a portar a terme un treball estable i permanent.

#XarxaLlibres

Altre punt de l'ordre del dia feia referència a l'adhesió de Paiporta a #XarxaLlibres, programa de beques per a l'adquisició de llibres escolars impulsat per la Generalitat Valenciana.

L'Equip de Govern proposava una modificació de crèdit per a fer front a aquesta i altres eventualitats, i finalment el canvi aprovat es fixava en 90.000 euros, quantitat que, sumada als 11.000 euros estalviats en els bous al carrer, permetran donar beques de llibres i subvencionar les AMPEs.

Amb aquesta modificació de crèdit, Paiporta podrà fer front a la seua part de l'ajuda per a que els vora 3.000 escolars de la localitat puguen tindre llibres gratuïts. El Partit Popular ha donat suport a la proposta, de la mateixa manera que l'altre grup de l'oposició, Ciudadanos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.