Societat

Desconcert per la pluja de deixalles espacials

La policia confirma que l'objecte de quatre metres caigut a Alacant és d'un artefacte espacial i no de l'aviació

Els experts en aeronàutica espacial fa temps que alerten que les deixalles que orbiten la terra sense gaire control estan a punt de ser un problema. De fet, les principals agències espacials ja tenen programes per mirar de minimitzar-ne els efectes amb diversos sistemes de recollida. Era, però, un maldecap que quedava molt lluny, fins que aquests objectes han començat a caure ben a prop.

La policia ha confirmat que la peça de quatre metres trobada fa uns dies a Elda (Alacant) procedeix d'un satèl·lit artificial o d'algun tipus d'artefacte espacial. Ha descartat, per tant, la primera hipòtesi: que pertanyés a algun dels avions que habitualment transiten per la zona. La ferralla, parcialment calcinada, va aparèixer en una finca agrícola pocs dies després que en altres camps de Múrcia es van detectar dues misterioses esferes que, fins i tot, van obligar a activar el protocol nuclear, radiològic, bacteriològic i químic.

Justament, per aquest cap de setmana quan estava prevista la reentrada a l'atmosfera d'un objecte de grans dimensions, però sobre l'oceà Índic. Segons els experts, hi ha més de 600.000 objectes de menys de 10 centímetres i uns 20.000 de més gran dimensions que orbiten al nostre planeta. El 99% d'aquests es desintegren en entrar a l'atmosfera.

LA XIFRA

3
esfera
de color negre van trobar ahir a Calasparra (Múrcia), després d'altres dues trobades al mateix camp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia