Societat

El CEIP Remolins accepta el trasllat fora de Sant Jaume

Demana ser un centre annex a la URV

El projecte de reforma integral del barri de Sant Jaume és la gran oportunitat per al CEIP Remolins, que no pot créixer més. De fet, en els últims anys ha hagut de readaptar alguns espais, com ara els antics magatzems o alguns passadissos, per habilitar-hi una aula de P3 i les aules de suport. Construïda en la postguerra, l'escola de Remolins es troba encaixonada entre el carrer de Santa Anna, la muralla del castell i el barri de Sant Jaume. És per això que la direcció del centre havia reclamat informalment, tant a l'Ajuntament com a la Generalitat, que s'aprofités la reforma del barri de per guanyar terrenys i construir-hi un edifici annex, amb un gimnàs i aules noves. Però la decisió de l'Ajuntament de traslladar el centre encara és millor, segons va remarcar ahir el director del CEIP Remolins, Mario González.

«Pensem que és la millor inversió que poden fer», va valorar González en conèixer els primers detalls del projecte seleccionat per l'Incasol i l'Ajuntament. «És l'opció més intel·ligent; però seria bo que d'aquí a quatre mesos també se sabés l'emplaçament alternatiu per al CEIP Remolins, en paral·lel al projecte definitiu del nou barri de Sant Jaume», va advertir el director. En aquest sentit, González va afegir que el CEIP Remolins necessita «començar des de zero, amb un nou emplaçament, i potser amb un altre nom».

D'altra banda, el director del CEIP Remolins va explicar que ja han parlat amb l'alcalde, Ferran Bel, i amb la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, sobre la necessitat de construir un centre nou en un altre lloc de Remolins, vinculat al nou campus de la URV i als estudis de magisteri. A banda, González també va valorar positivament la proposta del grup municipal del PSC, que ha suggerit que el nou CEIP de Remolins puga vincular-se a la URV com a escola de primària annexa, en la segona fase del campus que es construirà al pla parcial de l'Horta del Pimpí. Però González opina que encara hauran de passar anys abans que s'urbanitzin aquells terrenys, i que amb aquest emplaçament, al nord del pavelló firal, el centre potser quedaria massa allunyat del barri de Remolins. En aquest sentit, la millor opció seria aixecar el centre al costat del nou edifici del campus de la URV, que ja s'està construint al parc de Remolins. L'altra opció, traslladar el centre a l'antic balneari del Porcar, no milloraria gaire la situació actual. «Tenir un col·legi nou, annex al campus de la URV, és el revulsiu que el CEIP Remolins necessita», va assenyalar el director. Així, González va precisar que els agradaria tenir una relació estreta amb els estudis de grau d'educació infantil i d'educació primària que ja imparteix la URV. «Encara no hem parlat amb la universitat, però hi ha el precedent de l'escola de pràctiques de Tarragona», va recordar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva