«Millet ens ha amagat coses, a l'Ajuntament i a la fundació»

A través d'una proposició d'ERC a Ciutat Vella, que es va votar per unanimitat, l'Ajuntament va anunciar l'aturada dels tràmits per fer l'hotel del Palau fins que acabés la investigació judicial. De fet, només faltava un tràmit, l'aprovació definitiva del pla de millora urbana, després del qual ja hauria estat l'hora d'atorgar la llicència d'obres. L'aturada, o com a mínim el seu anunci públic, va ser el 6 d'octubre, més de dos mesos després del registre dels Mossos d'Esquadra al Palau, i més de dos anys després que la propietat sigui d'Olivia Hotels.

En declaracions a aquest diari, la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, referma la voluntat de l'Ajuntament, des de l'inici de l'escàndol, de «saber què ha passat». Sobre la propietat que té, des del 2007, Olivia Hotels, González apunta: «Millet ens ho ha amagat a nosaltres, a l'Ajuntament, però també als membres de la junta de la fundació.» «Els patrons diuen que no ho sabien, el que ha fallat és el mateix funcionament de la fundació», precisa. Segons González, si al seu moment Ajuntament i Generalitat van decidir tramitar el projecte era perquè «la seva finalitat pública i social quedava garantida», amb les millores per a l'escola i les millores per al Palau, per acollir músics i per obtenir una via de finançament continuada, precisa. I és en veure que això no queda garantit, que l'aturen.

El que pugui passar d'ara endavant amb l'hotel, l'Ajuntament ho deixa a les mans de la investigació judicial. Ara, això sí, segons la regidora del districte, en la mesura que és la fundació qui impulsa la tramitació –figura en tots els papers, i no hi és, en canvi, Olivia Hotels– l'actual junta de la fundació ha de poder tenir potestat per decidir sobre el projecte. De seguida que esclata el cas Millet, l'oposició veïnal, que ahir va fer un vermut popular contra l'hotel, reclama l'aturada del projecte. A l'agost hi ha un degoteig d'informacions que apunten la propietat d'Olivia Hotels sobre les finques del carrer de Sant Pere Més Alt per fer-hi l'hotel. Aleshores, Urbanisme de l'Ajuntament només diu que és un error i hi treu importància. Urbanisme hi afegeix aleshores que els tràmits continuaran i que la llicència es podria atorgar abans d'acabar l'any. El 29 de setembre, quan el cas Millet ja arriba a l'esperpent, els veïns demanen a la fiscalia que investigui l'operació urbanística del projecte. El 2 d'octubre es tracta en el ple de l'Ajuntament un prec d'ERC per aturar els tràmits, però aleshores els socialistes, que ja no tenen el suport d'ICV-EUiA, encara no parlen obertament d'aturar els tràmits. La cosa fa un tomb, però, el 6 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.