Societat

El jutge deixa en llibertat un professor de l'Ametlla del Vallès acusat d'abusos a menors

Els Mossos d'Esquadra detenen un docent de l'Institut Eugeni Xammar després de la denúncia de del centre i tres famílies

La causa continua oberta i s'envien les diligències al deganat per a que designi qui segueix amb la instrucció

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al vespre un professor de l'Institut Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès, acusat de presumptes abusos sexuals a menors. El passat dimecres 24 de febrer va ser el propi centre qui ho va denunciar als Mossos d'Esquadra de Granollers. Posteriorment, les famílies de tres menors que haurien estat víctimes del presumpte pederasta també van presentar denúncia.

El jutjat d'instrucció 4 de Granollers, en funcions de guàrdia, va rebre ahir al vespre com a detingut un professor arran d'una denúncia per uns suposats tocaments, segons acaba d'informar el TSJC. Un cop presa declaració i feta la compareixença, d'acord amb el ministeri fiscal, se li ha deixat en llibertat provisional.

La causa continua oberta i el jutjat de guàrdia enviarà les diligències al deganat per a que aquest designi, per repartiment, el jutjat al qual li correspondrà seguir amb la instrucció.

Per la seva banda, el departament d'Ensenyament va emetre divendres una resolució per suspendre cautelarment el docent durant tres mesos i fins que s'aclareixin els fets. Si el cas evoluciona i s'acaba obrint un procés judicial contra el professor aquesta suspensió es mantindrà de manera permanent.

Fonts del departament d'Ensenyament asseguren que els protocols per casos d'abusos a menors han funcionat. Quan la direcció del centre va tenir coneixement dels fets, detallen, el cas es va traslladar als Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Oriental i el Maresme abans de presentar la denúncia i de prendre la decisió de suspendre el professor.

Aquest cas arriba en un moment en què també s'investiguen altres casos de pederàstia que han esquitxat escoles Maristes de Barcelona, on dos professors han confessat tocaments a menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia