Girona serà la primera capital catalana que farà una consulta d'independència amb el suport de l'Ajuntament

Els grups d'ERC, CiU i ICV asseguren que prosperi la moció en el ple municipal

La nova plataforma Girona Decideix presentarà en el ple municipal del 10 de novembre la moció per donar suport a una consulta sobre la independència a la ciutat. Un dels portaveus de la plataforma, Biel de Montserrat, va avançar la voluntat d'iniciar contactes amb «les entitats veïnals, culturals i institucions per garantir una participació altíssima». Les tres entitats consideren que la consulta als ciutadans «s'ha de viure com un acte de normalitat democràtica». La voluntat dels organitzadors és que la ciutadania es mobilitzi per garantir que hi hagi «una participació massiva».

Si l'Ajuntament aprova la moció, Girona es convertirà en la primera de les quatre capitals catalanes que farà la consulta popular amb el suport consistorial.

La primera tinenta d'alcalde i portaveu d'ERC, Cristina Alsina, creu que la moció «és una oportunitat per ser la primera capital que l'aprovi». El portaveu de CiU, a l'oposició, Carles Puigdemont, també certifica la voluntat que la moció i la consulta tirin endavant: «Malgrat no ser-ne promotors, en facilitarem la celebració», hi va afegir.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, considera que, en aquesta qüestió: «Donarem llibertat de vot als regidors», ja que com a formació política no s'hi pronuncien. Aquesta fórmula ja es va utilitzar en una moció per posar una estelada a la plaça Catalunya i va rebre el suport dels tres regidors. Les tres forces sumen 13 dels 25 regidors i això permetria aprovar la moció. El PSC prefereix esperar a veure el text i el Partit Popular hi votarà en contra. Un cop aprovada, es decidirà la data de la consulta popular.

Avui, la CUP celebra una conferència a la Farinera (19 hores) sobre les consultes populars per la independència amb la presència de regidors d'Arenys de Munt i de Berga d'aquesta formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA